15 TERMİK SANTRALE HAVAYI KİRLETME İZNİ VERİLDİ

Türkiye'de bulunan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

15 TERMİK SANTRALE HAVAYI KİRLETME İZNİ VERİLDİ
22 Kasım 2019 Cuma 12:46

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, "15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi.

Kararı sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap yaptığı açıklamada, "Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanunun 50 maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Böylece Türkiye’de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı. TBMM'de kabul edilen yasa teklifinin 50. maddesi ile 15 termik santralin baca filtresi takmadan ve arıtma tesisi kurmadan 2,5 yıl daha çevreyi kirletmesine izin verildi.

YASA HANGİ SANTRALLERİ KAPSIYOR?

Çanakkale/ÇAN 18 Mart Termik Santrali

Şırnak/Silopi Termik Santrali

Maraş/Afşin Elbistan A Termik Santrali

Maraş/Afşin Elbistan B Termik Santrali

Kütahya/Tunçbilek Termik Santrali

Kütahya/Seyitömer Termik Santrali

Manisa/Soma A Termik Santrali

Manisa/Soma B Termik Santrali

Sivas/Kangal Termik Santrali (1. Ve 2. üniteler)

Zonguldak/Çatalağzı Termik Santrali

Ankara/Çayırhan Termik Santrali

Muğla/Yeniköy Termik Santrali

Muğla/Kemerköy Termik Santrali

Bursa/Orhaneli Termik Santrali

Karabük/Kardemir Termik Santrali

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.