10 bin fidan dağıtıldı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ‘ağaç kesme fidan dik’ kampanyası kapsamında Eskişehir merkez ve ilçelerinde toplam 10 bin fidan dağıttı.

10 bin fidan dağıtıldı
29 Aralık 2017 Cuma 17:01


Eskişehir Reşadiye Camii yanında düzenlenen etkinlikte 2 bin 500 adet karaçam ve sedir fidanı dağıtıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel kampanyayla ilgili olarak, “Bugün burada ülkemizin her yerinde olduğu gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın talimatıyla ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Yeni yılı kutlama adına bu etkinliği planlamış bulunmaktayız. Yılbaşında maalesef bir çam kesme alışkanlığı var. Bunun kesinlikle doğru olmadığını, çam keserek değil, fidan dikerek yeni yıla girilmesi gerektiğini her fırsatta söylüyoruz” şeklinde konuştu. Eskişehir merkez ve ilçelerinde toplam 10 bin fidan dağıttıklarını belirten Temel, “Bu fidanlar sonuçta oyuncak, plastik bir eşya değil, canlı bir varlık. Bu nedenden dolayı hangi etkinlikte hangi amaçla kullanacaksak kullanalım fidanlara zarar vermeyelim. Akabinde bahar gelince toprakla buluşturalım diyorum” ifadelerini kullandı.


Vatandaşlar ise etkinlikten memnun olduklarını ve Eskişehir’in çevre konusunda duyarlı olmasından gurur duyduklarını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.