TEKGÖZ İNŞAAT SEKTÖRÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Eskişehir’in dört bir yanındaki inşaatçıları gezdi, müteahhitlerin sıkıntılarını dinledi. Görüşmede kendisine dert yanan inşaatçılara Tekgöz, “Ben de aynı sektörün içindeyim, aynı sorunları ben de yaşıyorum. İnşallah çözüme kavuşturacağız” dedi.

TEKGÖZ İNŞAAT SEKTÖRÜ İLE BİR ARAYA GELDİ
12 Mart 2018 Pazartesi 10:53

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz ve ekibinin sahadaki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tüm sektörlere, bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin önemli kısmına ulaşan Tekgöz ve ekibi, bu kez şehrin farklı noktalarında faaliyet gösteren inşaat firmalarını gezdi. Görüştüğü işletme sahiplerinin ve çalışanların yakın ilgisi ve destek mesajlarıyla karşılaşan Tekgöz, hem kendisini ve projelerini anlattı, hem de inşaatçıların sıkıntılarını dinledi.  

Bu Sorunlar İçin Girişim Şart

Tekgöz’e konut kredisi faizlerinin yüksekliği ve inşaat maliyetlerindeki artıştan yana dert yanan müteahhitler; ruhsat, iskan, harfiyat gibi konularda çeşitli kurumlarla yaşadıkları sorunları da aktardı. Sektörel sorunların giderilmesi noktasında yalnız bırakıldıklarını ifade eden müteahhitler; “Üstelik bizim karşılaştığımız problemler, doğrudan sektöre bağlı birçok sektörü de olumsuz etkilemektedir. Sektörün zincir halkalarından olan inşaat malzeme satıcıları ve malzeme tedarikçileri de sıkıntı yaşamaktadır. Sektöre can suyu olacak girişimlere büyük ihtiyaç vardır” dedi.

Muhatabın Kapısından Ayrılmayacaksın

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz de, inşaatçıların gerek finansman konusunda, gerekse çeşitli kurum-kuruluşlarla yaşadıkları problemleri gayet iyi bildiğini söyledi. İnşaat sektöründe kendisinin de faaliyet gösterdiğini, dolayısıyla aynı sıkıntıları yaşadığını ifade eden Tekgöz, sektörel sorunların, ortak akılla giderilebileceğinin altını çizdi. Tekgöz, şöyle devam etti:

“Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi inşaatta da üyelerimiz yalnız başlarına bırakılmış. Halbu ki bize aktarılan sıkıntıların çoğunluğu, muhatabı olan kurumlarla güçlü temas kurularak halledilebilecek şeyler. Siz sektörel sorunları, çözüm önerilerinizle birlikte raporlayıp muhatabınızın kapısını çalar, hatta o kapıdan ayrılmazsanız, halledemeyeceğiniz mesele de kalmaz. Bizim dönemimizde ETO, inşaatçılarımız dâhil tüm üyelerimizin ortak meselelerinde, o mesele çözüme kavuşana kadar gece gündüz çalışacak, hiçbir konu halının altına süpürülmeyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.