OTOMOBİL GALERİCİLERİ İÇİN SINAV DÜZENLENDİ

Eskişehir Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle ikinci el otomobil alım satımı yapan firmalarda çalışanlarının almak zorunda olduğu Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav gerçekleştirildi.

OTOMOBİL GALERİCİLERİ İÇİN SINAV DÜZENLENDİ
16 Eylül 2020 Çarşamba 14:16

Eskişehir Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 ve Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı düzenlendi. İkinci el araç satışı yapan firmalarda çalışanların almak zorunda olduğu Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı COVID-19 virüsü tehdidi nedeniyle bir dizi tedbir altında gerçekleştirildi. Eskişehir Ticaret Odası Hizmet Binası ile Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen sınav öncesinde, adaylar ateş ölçümü yapılarak salona alındı. Ayrıca sınav sırasında hijyen ve mesafe kuralına da özen gösterildi. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi neden önemli?

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmeliğe göre motorlu kara taşıtı alım satım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi için Yetki Belgesi gerekiyor. İşletmenin Yetki Belgesi alabilmesi için de firma sahibinin veya temsile yetkili kişilerden en az birinin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olması gerekiyor. Ayrıca mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelerin alım satım işlemleri noter tarafından kabul edilmiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.