KESİKBAŞ VE KÜPELİ’DEN O HABERLERE TEPKİ

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Eskişehir Sanayi Bölgesi başkanı Nadir Küpeli bir biri ardına yaptıkları açıklamalar ile İşsizlik Sigortası Fonu işveren primlerinin iki katına çıkacağı” yönündeki haberlerin sanayicilerde yarattığı huzursuzluğu dile getirdiler.

KESİKBAŞ VE KÜPELİ’DEN O HABERLERE TEPKİ
16 Haziran 2020 Salı 17:31

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, bugün bazı ajanslar ile basın organlarına yansıyan “İşsizlik Sigortası Fonu işveren primlerinin iki katına çıkacağı” yönündeki haberlerin sanayi kesiminde üzüntü ve tedirginlik oluşturduğunu ifade etti.

Ekonominin kırılgan bir dönemden geçtiğini, birçok şeyin derinden değişime uğradığını belirten Kesikbaş, “Çalışanıyla-işvereniyle herkesin işine sıkı sıkı sarıldığı, sürekliliği sağlamak için birlikteliğin arttığı bu salgın günlerinde işgücü maliyetlerinin arttırılması sanayicimizi etkileyecektir. Çünkü biz ülkemize seven üreticiler olarak istihdamın azalta işsizliği arttıran uygulamaların hayata geçirilmeyeceğine inanıyoruz” dedi.  Hükümetin elindeki tüm kaynaklarla ve canla başla istihdamı artırmak için teşvik mekanizmalarını hayata geçirdiğini, bunun memnuniyet verici olduğuna değinen Kesikbaş, “Tüm bunlar yapılırken, devletimiz reel sektör başta olmak üzere üretenlerle kenetlenmişken istihdam maliyetlerinin artırılması sanayimizi ve sanayicimizi zor duruma sokacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden işgücü maliyetlerinin artırılması yerine üretime olan desteklerin arttırılması beklemekteyiz.

KÜPELİ: HÜKÜMETİMİZDEN TALEBİMİZ BU YANLIŞ ADIMDAN VAZGEÇİLMESİ VE İŞGÜCÜ MALİYETLERİNİN ARTIRILMAMASIDIR

EOSB Başkanı Küpeli ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı ve bazı basın organlarına yansıyan “İşsizlik Sigortası Fonu işveren primlerinin iki katına çıkacağı” yönündeki haberleri üzülerek okuduk.Ekonominin oldukça kritik bir dönemden geçtiği, işçi-işveren işyerimizi ayakta tutmak için kenetlendiğimiz bu Koronavirüs salgını döneminde işgücü maliyetlerinin artırılmasının istihdamı azaltıcı, işsizliği artırıcı etkisi olacaktır.Bir yandan istihdamı artırmak için teşvik verilmeye çalışırken, diğer taraftan istihdam maliyetlerinin artırılmasını anlamak oldukça güçtür. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden talebimiz bu yanlış adımdan vazgeçilmesi ve işgücü maliyetlerinin artırılmamasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.