Kesikbaş: Bugün bizler için çok kıymetli ve önemli…

Demiryollarının mevcut imkânları kullanılarak, yeni bir iş modeli ortaya koyacak olan proje; Eskişehir Sanayi Odası ve TCDD Taşımacılık A.Ş. liderliğinde, Arkas Lojistik ve ESO-ABİGEM iş birliğinde hayata geçirdiği Yeşil Yol Projesi’nin imza töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bugün bizler için çık kıymetli ve önemli çünkü uzun zamandan beri Hasanbey burada ve biz ihracatın büyük kısmını karayolu ile yaparken inşallah ESO’nun ve TCDD’nin ortak girişimi ile limanlara konteyner ve tren taşımacılığı ile bağlanacağız. Önemli bir hayaldi bu” dedi.

Kesikbaş: Bugün bizler için çok kıymetli ve önemli…
19 Ekim 2020 Pazartesi 14:09

“Bugün itibariyle yapmış olduğumuz protokol, bizi körfezdeki limanlara bağlayacak”

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, yapılan işin çok daha büyük bir konuma geleceğinin atını çizerek, “İhracatlarımızın önemli bir kısmını karayolu ile yapıyorduk. İnşallah bugünden sonra Eskişehir Sanayi Odası ve TCDD’nin ortak girişimiyle limanlara, konteyner ve tren taşımacılığıyla ulaşım gerçekleştireceğiz. Tabii ki bu işin birinci kısmıydı. Bugün itibariyle yapmış olduğumuz protokol, bizi Körfezdeki limanlara bağlayacak. Bu iş çok daha büyük bir konuma gelecek. Yakın zaman içerisinde buradan hem Mersin’e hem de diğer doğudaki Kazakistan’a kadar olan yollarda, Eskişehir Hasanbey Lojistik kentinden yük taşımacılığını gerçekleştiriyor olacağız. Eskişehir Sanayi Odası bildiğiniz gibi bir kamu niteliğinde bir kuruluştur. Bu konuyla ilgili olarak da biz devletimizin gücüne her zaman inanıyoruz. Bütün protokolleri devletimizin iş birliğiyle gerçekleştirme arzusu içerisindeyiz. Valimiz birkaç ay öncesinde bizlere yeni bir vizyon vermişti. Vali Bey, ‘Bundan sonra sadece Eskişehir’in ihtiyaçları değil. Bölgesel ihtiyaçları da göz önünde bulundurun’ dedi. Yeşil Yol Projesi bölgesel ihtiyaçları da karşılayabilme niteliğine sahip. Yakında bu bölgesel çalışmaları da valimize ileteceğiz. Mevcut durumu en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.