Güler’den market zincirlerine haksız rekabet tepkisi

ETO Başkanı Metin Güler, market zincirlerinin A’dan Z’ye her ürünü satması sebebiyle tüccarın mağdur edildiğini, bu haksız rekabetin son bulması gerektiğini vurguladı.

Güler’den market zincirlerine haksız rekabet tepkisi
17 Temmuz 2020 Cuma 15:24

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, market zincirlerinin A’dan Z’ye her ürünü satmaları sebebiyle haksız rekabete sebep olduğunu ve tüccarı mağdur ettiğini ifade etti. Neredeyse her sokak ve caddede bulunan market zincirlerinin gıda maddesi dışında elektronik eşyadan kurbanlığa, kıyafetten mobilyaya kadar her türlü ürünü sattığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Gıda ürünü satmak amacıyla açılan ancak neredeyse A’dan Z’ye kadar her ürünü satan marketler, kendi sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimizi rekabet edemeyecek konuma getirmiştir. Nasıl ki mobilyacılar gıda maddesi, manavlar elektronik eşya, hırdavatçılar cep telefonu satamıyor ise marketlerin de sattıkları ürünlere sınırlama gelmesi gerekmektedir. Ekonomideki durgunluğun ardından COVİD-19 salgını ile mücadele eden tüccarımız, zincir marketler karşısında yok olma tehlikesi yaşamaktadır. Şayet zincir marketler boyadan beyaz eşyaya, kurbanlıktan sebzeye kadar ne varsa satmaya devam ederse cadde ve sokaklarımızda küçük tacir diye tabir ettiğimiz firmaları yakın gelecekte görmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

ZİNCİR MARKETLER SEBEBİYLE KÜÇÜK ESNAF İŞ YAPAMAZ HALE GELDİ
    
Tüccarın market zincirleri karşısında zor duruma düştüğünü belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Küçük ölçekli firmalarımızın ticaretine devam edebilmesi için market zincirlerinin satış yapacağı ürünlere sınırlama getirilmesi zaruri hale gelmiştir. Zaten zor durumda olan tüccarımız, market zincirlerinin yarattığı haksız rekabet nedeniyle kiralarını ödeyemez, işlerini devam ettiremez duruma gelmiştir.  Eskişehir Ticaret Odası olarak, ticaretin çarklarının dönmesi, tüccar ve esnafımızın da faaliyetlerini sürdürebilmesi için market zincirlerinden kaynaklanan bu haksız rekabet sebebiyle ilgili tüm kurumlarla temasa geçecek, sorunun TOBB nezdinde ilgili bakanlıklara iletilmesi ve çözülmesi için takipçi olacağız” ifadelerini kullandı.  

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.