GÜLER TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI

ETO Başkanı Metin Güler ile sektörün sorunlarını görüşmek için bir araya gelen telekomünikasyon ve bilişim alanında faaliyet gösteren firmalar kredili cep telefonu satışlarında taksit sayısının düşürülmesinin sebep olabileceği olumsuzluklar üzerinde durdu. 

GÜLER TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI
17 Ocak 2020 Cuma 12:47

Eskişehir Ticaret Odası’nın Telekomünikasyon ve Bilişim Meslek Komitesi üyeleri, sorun ve taleplerini iletmek üzere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. ETO Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği İcra Kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda telekomünikasyon ve bilişim sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından fiyatı 3 bin 500 TL'yi aşan cep telefonlarında kredi ile satışlarda taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirilmesinin telekomünikasyon sektöründe yaşatacağı olumsuzluk üzerinde duruldu.

Kaçakçılığın artmasından ve vergi kaybından endişe ediyoruz

Taksit sayısının indirilmesinin sektörde faaliyet gösteren küçük çaplı firmaların satışlarını düşüreceği ve büyük firmalar karşısında haksız rekabete yol açacağı dile getirildi. Taksit sayısının indirilmesi ile vatandaşların kayıt dışına yönelebileceği ve yurt dışından telefon getirmeye ağırlık verilebileceği, bu nedenle devletin vergi kaybına uğrayabileceği ifade edildi. Son 2 yılda sektörde daralma meydana geldiği ve taksit sayısının indirilmesi ile daralmanın artabileceğinin altı çizildi. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, telekomünikasyon sektöründe yaşanan sorunları tespit ettiklerini belirterek, talep ve şikayetleri oda olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde ilgili bakanlıklara ileteceklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.