Geleceğin projeleri ESO’da görücüye çıktı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı etkinliği gerçekleştirildi. Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, yeni ar-ge ortaklıklarının başlatılması ve teknik bir soruna çözüm arayan sanayi kuruluşlara çözüm bulmak amacıyla yapılan proje pazarında projeler sergilendi. Sanayiciler ve akademisyenlerden oluşturulan seçisi kurul ise 50 proje içerisinde ilk üçe giren projeyi belirleyerek ödüllendirdi.

Geleceğin projeleri ESO’da görücüye çıktı
17 Ocak 2020 Cuma 16:16

ESO tarafından bu sene ilki gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin katıldığını söyleyen ve açılışta konuşan ESO Meclis Başkanı Süha Özbay, “Bugün burada, herkesin sürekli olarak dile getirdiği, ancak gerçekçiliği her zaman tartışma konusu olmuş üniversite – sanayi işbirliğine fevkalade güzel bir örnek teşkil eden Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarının ödül töreni için toplanmış bulunuyoruz. Bugün ki etkinliğimiz için Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Makine Mühendisleri Odası ile ortak çalıştık. Gerçekten zorlu bir süreçti çünkü değerli fikirler, projeler ile karşılaştık. Projelerde hocalarımızın katkıları da oldukça fazlaydı. Açıkçası ben çok mutlu oldum böyle güzel fikirleri görünce, önümüzdeki sene proje sunumlarını sanayici olarak ele alıp mevzuat ve maliyetlerle ilgili eklemeler yapılabilir diye düşünüyorum. Katılım ve desteklerinizden dolayı bir kez daha sizlere teşekkür ediyor, Eskişehir Sanayi Odası Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarının yeni başarı hikayelerine dönüşmesini diliyorum.” dedi.
Bilgiyi üreten ve ürüne dönüştürenler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak yaptığı konuşmada proje pazarı etkinliğinin önemine vurgu yaptı. Şenocak; “Projeye katılan öğrencilerimize sonunda söyleyeceğim şeyi başta söylüyorum; sizlerle gurur duyuyorum iyi ki varsınız. İhracat rakamlarındaki katma değerin yükseltilmesi, yeni ekonomi altyapısı ve insani gelişim kapasitesinin artışı üniversite, sanayi ve devletin bir araya gelmesi ve iş birliği içinde çalışmasıyla mümkün olacaktır. Bu kapsamda düzenlenen Proje Pazarı etkinliğini oldukça önemli görüyorum. Bilgiyi üreten üniversiteler ve bunları ürüne dönüştürecek sanayiciler artık daha çok bir araya gelmeye başladı. Fikri olanın sunduğu ve yatırımcının değerlendirdiği etkinlikte emeği geçen herkesi ve değerli öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.
Öğrencilerimiz bizi heyecanlandırdı
Proje Pazarı etkinliği ödül töreninde, proje üreten ve yeniliklerin peşinde olan öğrenciler ile gurur duyduğunu söyleyen ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Öğrencilerimizi sektör temsilcileri ile birleştiren etkinlik sayesinde öğrencilerimizin hayali, mutluluğunu görmek bizi çok heyecanlandırdı. Diğer üniversitelerden de katılım oldu ve bizler için büyük memnuniyet verdi. Önce 50, sonra 20, arından 10, şimdi de 3’e indirildi projeler. Proje kültürünü, ürüne dönüşen projelerin her geçen gün artıyor olması beni olduğu kadar herkesi mutlu ettiğini düşünüyorum. Son aşamaya kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
Dışa bağımlılığı azaltacak
Anadolu Üniversitesi Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal törende yaptığı konuşmada;  Ar-Ge projelerinin teknolojik olarak dışa bağımlılığı azaltacağını belirterek şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi olarak düzenlenen proje pazarının paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojide dışa bağımlılığımızı azaltacak uygulanabilir projeler olması bizi heyecanlandırdı. Girişimcilik alandaki faaliyetleri yoğun şekilde destekliyoruz. Bu bağlamda Tech-Up da yeni kurulan girişimlerin çıktısı olan ürünlerin pazara açılmasını önemsemektedir. Üniversite olarak proje pazarı etkinliklerinin geleneksel hale gelmesini, Ar-Ge odaklı girişimlerin sayısının artmasına değer veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Dereceye girenlere ödülleri verildi
Yapılan açılış konuşmalarından sonra ESO Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2020’de dereceye giren projelere ise ödülleri verildi. Sanayi Odaklı Temassız Sıcaklık Ölçüm Cihazı (Pirometre) projesi ile Onur Şenel, Azad Ozan Korkan ve Uğur Serincan birinci oldu.
Otomatik Bakteri Sayıcı projesi ile Ozan Bilgili, Ahmet Hakan Demirel, Vahi Güner, Mehmet Kaş ikinci ve Şeker Hastalığının Erken Dönemde Tanısına Yönelik Yeni Nesil Tanı Kitlerin Sentezi ve Uygulamaları projesi ile Aysun Şavk, Fatih Şen üçüncü oldu. Dereceye girenlere 5bin, 3 bin ve 2 bin TL ödül verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.