ESKİŞEHİRLİ ÇİFTÇİLERİN FATURA TEPKİSİ!

Elektriğe yapılan zam en çok çiftçiyi vurdu. Geçtiğimiz yıl bin 200 TL civarında fatura ödeyen üreticiler aynı oranda elektrik tüketmesine karşın 3 bin TL tutarında fatura gelmesine isyan etti.

ESKİŞEHİRLİ ÇİFTÇİLERİN FATURA TEPKİSİ!
07 Ağustos 2019 Çarşamba 17:14

Çiftçinin sorunlarına değinen CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Ülkemiz 1 yıldır büyük bir ekonomik krizin içerisinde. Bu ekonomik kriz bizi cendere altına almakta ve yaşayamaz noktaya gelmekteyiz. Nüfusumuzun önemli kısmı tarımla geçinmekte. Tarımın sadece kuru ziraat yapılan kısmı ile çiftçinin ayakta kalması mümkün değil. Pek çok ürünü ithal etmenin kolay olduğu düşüncesiyle hükümet Türk çiftçisini destelemek yerine doğrudan yabancı ülkedeki çiftçiyi desteklemekte. Elimizde 2 tane elektrik faturası var. Bu 2 elektrik faturası bir yıllık aralıkta. 2018 yılındaki faturada kilovat saat elektik kullanımı 38 kuruş. 2019 yılındaki fatura da ise 72 kuruş. Yüzde 83’lük fiyat artışı. Zamanında gereken tepkiyi göstermeliyiz” dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.