Eskişehir’in 4 ilçesi daha 100 bin konut projesine dahil oldu

Toplu Konut İdaresi tarafından Türkiye’nin 81 ilinde 100 bin sosyal konut projesinde Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın girişimi ile Eskişehir’in dış ilçelerin sayısı arttı. Projeye ‘Sarıcakaya, Günyüzü, İnönü, Çifteler’ de dahil edildi.

Eskişehir’in 4 ilçesi daha 100 bin konut projesine dahil oldu
30 Aralık 2019 Pazartesi 14:31

Günay “Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı planlayan bu projeye vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi var. Diğer ilçelerimizdeki ihtiyaç durumunu Belediye Başkanlarımız tarafıma iletti. Kendileri ile kullanılabilecek alan ve altyapı konusunda istişarelerde bulunduk. Dosyayı hazırlayıp TOKİ Başkanlığı’na ilettim.  Bu kapsamda Beylikova İlçemize 200, Sarıcakaya İlçemize 100, Çifteler İlçemize 100, İnönü İlçemize 100, Günyüzü İlçemize 50 konut kontenjanı verildi. Söz konusu ilçeler için sistem bugün itibariyle açılmıştır. Hemşerilerimiz işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir.” Şeklinde açıklamada bulundu.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Prof. Dr. Günay,“TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde bu imkanı tanıyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut’a ilçelerimiz adına teşekkür ederim. Talep toplama sürecini yakından takip ediyoruz, hemşerilerimizin bu imkândan en iyi şekilde yararlanmasını temenni ediyoruz. 2020 yılına girerken çok güzel bir hediye oldu.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.