ESKİŞEHİR FUAR KONGRE MERKEZİ 2018’DE AÇILACAK

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yapımı devam eden Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ve ETO Hizmet Binası’nı inceleyerek, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

ESKİŞEHİR FUAR KONGRE MERKEZİ 2018’DE AÇILACAK
25 Ekim 2017 Çarşamba 12:18

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, inşaatı devam eden Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ve ETO Hizmet Binası’nda incelemelerde bulundu. 2018 yılında hizmete sunulması planlanan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesi hakkında inşaat firması yetkililerinden bilgi alan ETO Başkanı Güler, projenin mevcut durumunu görüştü. Projede denetleme görevi üstlenen Proplan Proje Müdürü Ahmet Emin Avşar, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesinde halihazırda 200’den fazla kişinin çalıştığını dile getirdi. Projenin % 60 civarında tamamlandığını belirten Avşar, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni 2018 yılında hizmete sunmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirdi. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin tüm detayları ve alt yapısı ile şehrin kongre ve fuar turizmine uzun yıllar hizmet edecek nitelikte bir kompleks yapı olacağını kaydeden Avşar, şu ana kadar projede 2200 mikser beton, 2000 ton demir ve 1400 ton çeliğin kullanıldığını ifade etti.

Fuar kongre merkezi Eskişehir’e yakışan bir proje

ETO Başkanı Metin Güler’e projenin geldiği noktayı aktaran Avşar, “Bu ay itibariyle fuar bloklarımızın % 60’ı tamamlandı. Çatısının bitirilmesi ve iç dekorasyonunun ardından fuar bloklarımızı tamamlamış olacağız. Kongre Merkezi’nin de dış cephesini tamamladık. İç mekan için de çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Kongre Merkezi’nde akustikten teknik donamıma kadar en ince ayrıntısına kadar dikkat ediyoruz. Projede enerji verimliliği de en üst seviyede olacak. Yine proje kapsamında sosyal donatı mekanları, 15 dönüm yeşil alan, 526 araçlık açık otopark tahsis edildi. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi tamamlandığında hem şehre hem Eskişehir Ticaret Odası’na yakışan bir merkez olacak” diye konuştu. Projede incelemelerde bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi inşaatında görev alan çalışanlara çabalarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.