Eskişehir demiryolu ile limanlara bağlanıyor

Eskişehir Sanayi Odası ve TCDD Taşımacılık A.Ş. liderliğinde, ESO-ABİGEM işbirliğinde hayata geçen proje ile Eskişehir’i limanlara bağlayacak ilk tren düzenlenen tören ile Derince’ye uğurlandı. Eskişehir’i limanlara bağlayacak olan Yeşil Yol projesinin ilk adımı bugün atıldı.

Eskişehir demiryolu ile limanlara bağlanıyor
19 Ekim 2020 Pazartesi 13:54

Eskişehir’ den uğurlanan ilk konteyner tren, 23 vagon beyaz eşya yüküyle Çin’ e gitmek üzere Derince’ ye doğru yola çıktı. İlk treni uğurlama töreni Hasanbey Lojistik Köyünde gerçekleşirken, törene; Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu, Arkas Yönetim Kurulu ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Tören sonrası Eskişehir Sanayi Odası’nda yapılan protokol konuşmaların ardından, imza törenine geçildi. Proje kapsamında, karayoluna kıyasla daha düşük maliyet ve daha temiz bir taşımacılık yapılması hedeflenirken, karbon salınımı yüzde 60 ile yüzde 80 oranında azalacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.