ÇALIŞKAN: SU ZAMMI GERİ ALINSIN

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan su zammına tepki gösterdi.

ÇALIŞKAN: SU ZAMMI GERİ ALINSIN
29 Kasım 2019 Cuma 10:43

Çalışkan, su zammının, merkezi hükümet tarafından yapılan diğer zamlarla ilişkili olduğu ve genel ekonomik duruma göre yapıldığı savunmasına sığınılamayacağını belirterek, şöyle konuştu: CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bütün vatandaşlarımızın kullandığı konut ve meskenlere ilişkin su ücretlerine, Ak Parti grubumuzun şiddetle karşı çıkmasına rağmen, %60 oranında zam yapmıştır.  Bu zam oranı çok yüksektir ve fahiş bir orandır. Bu zammın kabul edilmesi mümkün değildir.

Ayrıca bu zammın, merkezi hükümet tarafından yapılan diğer zamlarla ilişkili olduğu ve genel ekonomik duruma göre yapıldığı savunmasına sığınılamaz. Bu savunma, “topu taca atma” ezberciliğinden başka bir şey değildir. Zira şebeke suyunun maliyeti, bu savunmayı geçersiz kılmaktadır.

ESKİ Genel Müdürlüğü’nün varlık sebebi ve çalışma amacı sadece, geçmiş yıllarda ve önceki belediye başkanları döneminde yapılmış olan su şebekeleri ve isale hatlarını kullanıp, vatandaşların kullandıkları suya, %60 oranında fahiş bir zam yaparak, sattığı suların tahsildarlığını yapmaktan çok, hizmet kalitesini artıracak yatırımlar yapmalıdır.

Diğer taraftan, geçen yıl yapılmayan zamlardan dolayı ve maliyet artışlarından dolayı, ESKİ’nin zarar edeceği bahanesi de tamamen geçersizdir. Çünkü ESKİ, kâr eden bir kuruluştur. Bu kardân Büyükşehir Belediyesine geçen yıl 43 milyon TL. kâr aktarımı yapılmıştır. ESKİ, Büyükşehir Belediyesini “fonlamak” yerine, vatandaşların daha ucuz su kullanmasını, tercih etmelidir.

Milletimiz, CHP’nin “her şey güzel olacak” sloganıyla başlattığı, yeni dönem belediyecilik anlayışını 6 ay geçmeden en temel ihtiyaç olan su zammı ile herşeyin güzel olmayacağını göstermiştir. Su zammının ivedilikle geri alınması kamuoyu adına istiyor, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ YAŞAROL - 4 yıl önce
Dogalgaz elelektrik benzin mazot komur gibi bunlara yapilan zamlara ses cikartmiyorsunda sebebi oldugunuz bu su zammina neden ses cikartiyorsun