YENİ BİR OKUL YAPILACAK

Yerine daha büyük ve modern eğitim kurumu yapılması için boşaltılan, ancak 2 yıldır metruk halde bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nun yıkımına başlandı.

YENİ BİR OKUL YAPILACAK
03 Mart 2017 Cuma 13:44

Eskibağlar mahallesinde bulunan okulun yıkılması Eskişehirliler tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Alkol ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldiği için çok sayıda ihbar alan ve çevreden geçenlerin adeta korkulu rüyası haline gelen okula, ilk kazma vurularak yıkım çalışmaları başlatıldı. Mithat Paşa Okulunda 2 yıldır çalışma yapılamamasının sebebinin ise, okulun yapıldığı arsada başka bir ailenin payı olması olduğu ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, daha önce yaptığı açıklamada, okulun yıkılmasının ihale aşamasında olunduğunu ve yerine 20 derslikli modern bir okul yapılacağını belirtmişti. Okulun yıkım aşamasına başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Özen, okulun arsasıyla ilgili sıkıntıların aşılması için 2 yıllık bir süre geçtiğini ifade etti. Özen, "Arsayla ilgili sorunumuz olduğu doğru. Arsayla ilgili sorun bizim inşaat yaptığımız her yerde var. Bunların telafisi ile ilgili süreç bazen çok kısa sürüyor, bazen çok uzun sürüyor. Orada arsada mal sahibi olan bir ailenin bireylerini bir araya getirip, onların onayını alıp anlaşıp kamulaştırmasını yapmak zaman aldığı için biraz tapuyla ilgili işlemler uzadı. Uzamasının sebeplerinden biri bu. Bir diğer sebep de o arsa bizim standart projelerimize uygun bir arsa değil. O nedenle o arsaya uygun bir proje çizmemiz gerekiyor. Proje çizimi süreleri de zaman alıyor. Çünkü Bakanlıktan onay alınması gerekiyor. O yüzden bu süreç biraz uzadı ama o Mithat Paşa İköğretik Okulu eski binasının bulunduğu yerdeki yeni okul yapımının ihale süreci bitti. Çok kısa bir sürede başlayacak. Mümkün olduğu en kısa sürede bitirilip eğitim-öğretime başlayacak" dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.