TÜRKİYE’DE EĞİTİM ALARM VERİYOR

Geçtiğimiz hafta yapılan Eğitim-Sen genel kurulunun ardından yeni yönetim göreve başladı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Alkan, Türkiye’de eğitim sisteminin bir süredir ciddi anlamda alarm verdiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM ALARM VERİYOR
05 Mart 2017 Pazar 17:40

Göreve seçilen Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, yeni yönetimle basının karşısına çıktı. Gündeme ve önümüzdeki sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Alkan, yönetim içerisinde görev dağılımını yaptıklarını açıklayarak,  büyük bir azim ve heyecan işe başladıklarını duyurdu.  Eğitim-Sen’in ilk kurulduğu günden itibaren eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi siyasal çıkarları ve hedefleri doğrultusunda şekillendirmek isteyenlere karşı durduğunu anlatan Alkan, “Bizler, fiili –meşru mücadele anlayışıyla tüm okullarda, üniversitelerde, yükseköğretimin diğer alanlarında ve eğitim kurumlarında yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzluklara karşı duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz” dedi.
EĞİTİM ALARM VERİYOR
Eğitim sisteminde yaşanan sorunlara da değinen Alkan, Türkiye’de eğitim sisteminin bir süredir ciddi anlamda alarm verdiğine dikkat çekti. Okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar eğitimin bütün kademelerinde sorunların artık çözülemeyecek bir hal aldığını işaret eden Alkan, “Eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunlar her ne kadar görmezden gelinmeye ve baskılamaya çalışılsa da, eğitim sorunu halkın en az ekonomi kadar temel gündemini oluşturmayı sürdürmektedir. Eğitim emekçileri cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar baskılara maruz kalmış, güvencesiz ve geleceksizleştirmeye karşı karşıya bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.
MÜCADELEYE DEVAM
Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim-Sen ülkemizde yaşanan her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı adaletin, karanlığa karşı aydınlığın, yasaklara karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınların, emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığın, savaşa ve şiddete karşı her zaman barışın ve barış içinde bir arada yaşamanın savunucusu olmayı sürdürmektedir.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.