Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nün düzenlediği Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödül Töreni, Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu
27 Aralık 2017 Çarşamba 11:40

Törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meral Güven, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Eripek ve Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü 2017 TOVAK Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sağlam’ın yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.


Prof. Dr. Süleyman Eripek’in, Prof. Dr. Yahya Özsoy’un öz geçmişinden ve özel eğitim alanında yaptığı çalışmalardan bahsetmesiyle başlayan törende konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Ölüm, her insan için kaçınılmaz bir son. Ancak biz insanlar için en önemli değer öldükten sonra da anılmak ve bir iz bırakmış olmak. Rahmetli Prof. Dr. Yahya Özsoy’un ise bıraktığı iz çok güçlü. Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak şunu gönülden söylüyorum ki, üniversitemizin bu günlere gelmesinde Yahya Özsoy hocamızın gerçekten önemli bir payı var" dedi.


"2017 yılı üniversitemiz açısından gurur verici bir yıl oldu"


Anadolu Üniversitesinin 2017 yılı akademik başarılarına da değinen Rektör Gündoğan, "2017 yılı üniversitemiz açısından gurur verici bir yıl oldu. Anadolu Üniversitesi, özel eğitim alanında topluma vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Türkiye’de ilk defa verilen Yükseköğretim Üstün Başarı Ödülleri’ne layık görüldü. Rahmetli Yahya Özsoy hocamızın atmış olduğu tohumlar olmasaydı biz bu ödülü alamazdık. Ama tabi böylesine değerli hizmetler sunan hocamızın ölümünün üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen hala aynı saygıyla ve minnetle anılıyor olması gerçekten takdire değer bir durum. Bu yüzden de Eğitim Fakültesine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da inşallah Yahya hocamızın hayatı, örnek kişiliği gençlerimize aktarılır. Son olarak bu vesileyle özel eğitim alanında hizmet veren bütün hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Yahya Özsoy hocamıza da tekrardan Allah’tan rahmet dileyip saygıyla, minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.


"Prof. Dr. Yahya Özsoy Ödül Töreni çok kıymetli"


Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meral Güven de ödül törenine ilişkin görüşlerini aktardı. Güven, "Her yıl Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ev sahipliğiyle gerçekleştirilen Prof. Dr. Yahya Özsoy Ödül Töreni çok kıymetli. Köy Enstitüsü mezunu öğretmenin bir insan yetiştirmede sadece bilişsel değil, her açıdan bize katmak istediği şeylerin ne kadar önemli olduğunu ben Yahya hocamızda gördüm. Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın toplumsal, bilimsel, kültürel ve eğitimsel anlamda önemli amaçları bulunuyor. Özellikle toplumsal sorumluluk taşıyan, bilimsel alana katkı sağlayan ve bunları ileri götüren, kitlesel eğitim süreçlerine destek sağlayan amaçlar taşıdığını görüyoruz. Bu amaçlara dayalı olarak da bu tür projeleri destekliyorlar" diye konuştu.


Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödüllerine layık görülenlerin bu ilkelere uyumlu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Güven ise, "Bu ödül törenin aslında çok önemli bir yönü daha var. Eğitim bilimleri alanının büyük ismi, program geliştirme alanının kurucusu ve yol göstericisi Prof. Dr. Fatma Varış adına da bir ödül verilmesi hem bu alana olan değeri hem de bu törenin ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu bize bir kez daha gösteriyor” şeklinde konuştu.


Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü 2017"nin organizasyon başkanlığını üstlenen Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar törene ilişkin olarak, "Prof. Dr. Yahya Özsoy hocamız insanlığıyla, vatandaşlığıyla, ülkesini seven, hizmet aşkıyla dolu olan ve pek çok alanda görev yapmış biriydi. Ben de bu ödüle lâyık görülen bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" dedi.


Son olarak Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü 2017 Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sağlam da, "Bu ödül töreninin amacı, aramızdan 21 yıl önce ayrılan Prof. Dr. Yahya Özsoy hocamızı anmak ve eğitimin geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına, toplumun aydınlatılmasına olan katkılarını bir kez daha anımsatmak. Yaptıklarından bir parça da olsa ders çıkarabilirsek ne mutlu diyebildiğimiz bir toplantı. Ödül töreni de özellikle toplumsal sorunlara karşı duyarlı ve sorunların çözümünde kendisini bularak bu çalışmalara katılan başta öğretmen adayı gençleri ve bu anlamdaki paydaşları desteklemeyi ve teşvik etmeyi hedefliyor” diyerek ödül sahiplerini açıkladı.


18 proje arasından seçilen 4 proje ödüle layık görüldü. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Bir Mehmetçik Bir Fidan' başlıklı projeye TOVAK Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü ve Prof. Dr. Fatma Varış Özel Ödülü verildi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı 'Özel Eğitim Destek Platformu' adlı proje ise Özel Eğitimciler Derneği Eskişehir Şubesi Özel Ödülü’ne layık görüldü. Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yürüttüğü 'Çalışmama Engel Olma' başlıklı proje, Türkiye Özel Eğitimciler Derneği Özel Ödülü almaya hak kazandı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Bilim Okur Yazarı Bir Gelecek İçin İlk Adım' adlı proje ise Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülü kazandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.