ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN TÜBİTAK BAŞARISI

Özel Çağdaş Okulları öğrencileri, ağız içi yara ve aft tedavisinde kullanılmak üzere bir proje gerçekleştirdi. Karadut kullanılarak hazırlanan formülasyon projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN TÜBİTAK BAŞARISI
31 Mart 2020 Salı 14:13

Özel Çağdaş Okulları Fen Bilimleri Öğretmeni Sonay Niğdelioğlu Can’ın danışmanlığında, 6- B sınıfı öğrencileri Arda Demir Demirci ve Duru Derin Yenilmez’in hazırladığı proje, TÜBİTAK tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda başarı elde etti.

Özel Çağdaş Okulları öğrencileri, büyük bir özveri ile hazırladıkları ağız içi yara ve aft tedavisinde kullanılmak üzere karadut içeren oral stript formülasyonu geliştirilmesi projesi ile TÜBİTAK Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

GELENEKSEL BİLGİDEN HAREKETLE SAĞLIK VE BİLİM ALANINA ÖNEMLİ KATKI

Proje hakkında bilgi veren Özel Çağdaş Okulları Fen Bilimleri Öğretmeni Sonay Niğdelioğlu Can, şunları söyledi: “Bu proje çalışmasında, ülkemizin yüzyıllardır ağız içi yaraların tedavisinde kullanılan ve geleneksel bir halk ilacı olan karadut ekstresinin, güncel teknolojiler kullanarak yeni bir ilaç formülasyonun yapılmasını hedefledik. Bu amaca yönelik özellikle çocukların rahatlıkla kullanabileceği ağızdan hızla dağılan ve tadı güzel olan bir formülasyon geliştirdik. Özellikle çocuk ve yaşlı hastaların kullanımında pek çok avantaj sağlamaktadır. Bu özgün formülasyonun ülkemizde ve dünyada benzeri yoktur. Ülkemizin geleneksel bilgiden hareketle; doğal, modern, yerli ve milli ilaç formülasyonu ile sağlık ve bilim alanına yönelik önemli katkılar sunacağımızı düşünmekteyiz. Bu projede birlikte çalıştığımız öğrencilerime teşekkür ediyorum. Projemizin TÜBİTAK tarafından kabul edilmiş olması bizler için büyük bir mutluluk ve gurur sebebi oldu.”

SERGİ İLERİ TARİHE ERTELENDİ

20-23 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergileri, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronovirüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Özel Çağdaş Okulları öğrencilerinin projesinin sergilenme tarihi TUBİTAK tarafından duyurulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.