Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Milli Eğitim Bürokratlarının gerçek amacı eğitimi özelleştirmektir

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan Eğitimin yönetilemez bir hale geldiğini belirtirken, Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratlarının amacının eğitimi özelleştirmek olduğunu söyledi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan:  Milli Eğitim Bürokratlarının  gerçek amacı eğitimi özelleştirmektir
21 Eylül 2020 Pazartesi 14:58

Alkan özel okul ile devlet okulları arasında makasın pandemi döneminde daha fazla açıldığını belirterek şunları söyledi:  Bugün anaokulu ve 1.sınıf öğrencileri seyreltilmiş olarak eğitime başladılar. Diğer sınıflar ise uzaktan eğitim adı verilen sorunlarla ve belirsizliklerle dolu bir sistem ile eğitimlerine devam edeceklerdir.

Özel okulları ile devlet okulları arasında pandemi döneminde makas iyice açılmış durumda. Eğitim artık parası olanın yararlandığı bir hak oldu. Yoksul insanların çocuklarının televizyonu dahi yokken FATİH PROJESİ üzerinden satılan hayaller de uçup gitti. Cumhuriyetin yaratmak isteği eşit yurttaşlık hakkı da paran kadar eğitime terk edildi.

Tarım işçiliği üzerinden çocukların çalışmasını meşrulaştıranlar Eskişehir’ de 39 köyde internetin çekmediğini akıllarına bile getirmediler. Eşitsizliği en fazla yaşayan özel eğitim öğrencilerinin durumu gündemde bile yok.

O kadar kaotik bir durumda olan eğitimde hedefe konan öğretmenler oldu. Dünden beri öğretmenlere tanımlanan ders yükü sanki normali yaşıyormuşuz gibi 30 saat şeklinde sisteme yüklendi. Sabah başlayıp akşam 20.20 e kadar devam edecek bu programları hangi öğrenci sağlıklı takip edecektir .Haftanın 6 günü 5 ders saatinden öğrencileri bilgisayar başına oturtmak ne kadar gerçekçi. Ayrıca bir de bazı  okul müdürleri plansız bir şekilde nöbet görevleri koyarak öğretmenlerin insani olan bütün haklarını ortadan kaldırmaktadırlar. Bakanlık bu sorunu okul müdürlerine bırakmadan çözmelidir.

Öğretmenleri yattığı  yerden para alan insanlar olarak gören basit anlayışa teslim olan Milli Eğitim Bürokratlarının gerçek amacı eğitimi özelleştirmektir. Yıldırma politikaları ile yüz yüze eğitim için kaç aydır yapmadıklarını unutturma çabasında olan bu bürokratik tavra sessiz kalmayacağız.

Mücadelemiz eğitime ek kaynak okullarımıza bütçe merkezinde kamusal eğitim haktır anlayışı ile devam edecektir. Eğitimde pandeminin açığa çıkardığı hijyen başta, derslik,tuvalet,lavabo eksiklikleri giderilip yüz yüze eğitim için şartlar sağlanmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.