EĞİTİM SEN 'PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ' TASLAĞINA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Öğretmenlerin kariyerinin, velilerin, müdürlerin ve öğrencilerinin vereceği performans notlarıyla belirleneceği modele karşı, Eğitim Sen harekete geçti.

EĞİTİM SEN 'PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ' TASLAĞINA KARŞI HAREKETE GEÇTİ
10 Mart 2018 Cumartesi 12:44

Esgündem26.com: Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlik mesleğini köleliğe dönüştürerek niteliğini düşürecek “performans değerlendirme yönetmeliği” taslağına karşı bayrak açtı. Eğitim –Sen Eskişehir Şubesi, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’i ziyaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamak istediği performans sistemine karşı birlikte hareket etmeye davet etti.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

İlk olarak Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı ile bir araya gelen Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, uygulanmak istenen performans sisteminin 169 yıllık öğretmenlik mesleğinin geleceğini yok edeceğini, rekabetçi anlayışın çalışma barışını bozacağını ve baskıyı artıracağını söyledi. Öğretmenlerin tek özgürlük alanı olan sınıfta baskılanarak, müşteri memnuniyeti anlayışının ortaya çıkacağına dikkat çeken Alkan, mücadele vurgusu yaptı.

MEB’İN POLİTİKALARI GÜVENİLİR DEĞİL

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Urfalı ise pilot uygulama sırasındaki tutumlarının değişmediğini, uygulama karşında eylem kararlarının geçerli olduğunu belirtti. Urfalı, Milli Eğitim Bakanlığı politikalarının güvenilir olmadığını ifade ederek bu konuda ortak tutum alacaklarını vurguladı.

ÖĞRETMENLER GÜNAH KEÇİSİ OLMAMALI

Türk Eğitim-Sen’in ardından, Eğitim-İş Sendikası yöneticileri ile bir araya gelen Eğitim-Sen Şube Başkanı Alkan, öğretmenlerin eğitimde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle günah keçisi olmadığını belirterek, birleşik bir mücadele hattının şart olduğunu ifade etti. Eğitim-İş Sendikası yöneticilerinden Hüseyin Yurtman da, birlikte hareket etme konusunda herhangi bir engelin olmadığı vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.