Urfalı: Yaşananlar basit ve adi bir olay görülmektedir

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenin darp edilmesine tepki göstererek, “Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gereğini yapacağına inanıyoruz” dedi.

Urfalı: Yaşananlar basit ve adi bir olay görülmektedir
10 Kasım 2019 Pazar 14:55

Geçtiğimiz günlerde Hızırbey İmam hatip Lisesi bahçesinde bir öğretmenin darp edilmesi ile ilgili olarak açıklama yapan Urfalı,  “Geçtiğimiz pazartesi günü Eskişehirimizin büyük, önemli ve başarılı okullarından Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’nda Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Ortaokulu kadrosunda bulunan ancak kendi isteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Sitesi’nde görevli olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve sendikamızın üyesi Mehmet Akkurt’un görevini yaparken yani Çocuk Evleri Sitesi’ne yeni gelen ve sorumluluğunda olan bir öğrencinin okula kayıt sürecinde öğretmenimizin hakarete ve şiddete uğraması ve darp edilmesiyle sonuçlanan bir olay meydana gelmiştir. Yaşanan bu şiddet ve darp olayının müsebbipleri ile şiddet ve darp olayına karışanları şiddetle kınıyoruz.

Darp etmeninin ve şiddete başvurmanın her türlüsü kötüdür ancak burada yaşanan olayın vahametini arttıran bir takım unsular bulunmaktadır. Bu unsurlardan bazıları şunlardır;

1-Bu olay devletin himayesinde ve korumasında bulunan bir evladımızın söz konusu okula kaydıyla ilgili başlayan süreçte meydana gelmiştir.

2-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmene şiddeti önleme konusunda bazı çalışmalar yapılırken bir okulda hem de bir öğretmenin başka bir öğretmen ve okul yöneticisi tarafından başlayan bir süreçte görevi yüzünden darp edilmiştir.

3-Darp olayıyla sonuçlanan olayların en başındaki öğrenci nakli konusu “İmam Hatipe Gelmek İsteyen Öğrenci” butonu kullanılarak kolayca yapılabilecek iken söz konusu öğrencinin naklinin yapılmaması ve bu konuda engeller çıkarılması bir okul yönetimine yakışmamıştır. Ayrıca böyle bir bakış açısı kimsenin hakkı ve haddi değildir.

4-Devlet okulları ve eğitim- öğretim yapma izni verilen özel okullar bu açıdan bakıldığında kimsenin özel alanı değildir. Bu nedenle keyfi uygulamalara yer yoktur.

5-Öğrencinin okula naklinin birinci başvuruda gerçekleşmemesi sonucu konunun resmi olarak Odunpazarı İlçe Milli Müdürlüğü’ne iletilmesi üzerine okula naklin gerçekleştirmesi için yazılı talimat verilmesi durumu bile görevini yerine getirmeye çalışan öğretmenimizin hakaret ve şiddet görmesi ile darp edilmesini engelleyememiştir. Bu hak ve had nereden kaynaklanmakta güç nereden alınmaktadır. Ayrıca bu olay söz konusu okulda yaşanan ilk şiddet ve darp olayı da değildir.

6-Hakaret, şiddet ve darp olayının meydana geldiği 04/11/2019 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi’nin görevli aracıyla okula giden öğretmenimizin kayıt yaptırmak için beraberindeki öğrencimizin gözleri önünde böylesine bir muameleye uğramış olması da manidardır.

7-Okul görevlileri dışındaki bazı kişilerin darp olayına fiili olarak karışmaları başka bir ilginç durum olarak karşımızdadır.

Darp olayında aldığı darbenin etkisiyle yere düşen ve burada da darp edilen meslektaşımızı darp edenlerin elinden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi’nin görevli şoförü kurtarmıştır. Olayın hemen ardından meslektaşımız, emniyet birimlerine başvurarak şikayetçi olmuştur. Olayla ilgili olarak sevk edildiği hastanede darp olayına bağlı olarak kendisine üç gün iş göremezlik raporu verilmiştir.

Üzülerek görmekteyiz ki; öğretmenin yanında duruş sergilemeyi bir türlü beceremeyen, kurul toplantılarında öğretmenlere hakaret eden, mevzuat dışı uygulamalar yaparak öğretmene mobing uygulamayı marifet sayan bazı kişi ve kurumlar tarafından yaşananlar basit ve adi bir olay görülmektedir. Bilakis, bir öğretmenimizin görevini yaparken görevinden dolayı şiddet görmesi ve darp edilmesi büyük ve önemli bir olaydır. Bu olayın basite indirgenmeden, üzeri örtülmeden, zamana bırakılmadan acilen ele alınmalı, incelenmeli, soruşturulmalı gerekli adli ve idari işlemler eksiksiz yapılmalı hak eden hak ettiği cezayı almalıdır. Bu konuda gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze gerek Eskişehir Valiliğimize gerekse adli mercilerin gereğini yapacaklarına inanıyoruz.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanlığı olarak  bu müessif olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” diye konuştu.

                                                                                                                     

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 4 yıl önce
Tam bir rezalet