ÖRGÜTÜN ESKİŞEHİR YAPILANMASINA YÖNELİK SORUŞTURMANIN DAVASI SÜRDÜ

Örgütün Eskişehir yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında biri tutuklu 3 kişinin yargılandığı davada, sanıkların tahliye ve beraat talepleri reddedildi

ÖRGÜTÜN ESKİŞEHİR YAPILANMASINA YÖNELİK SORUŞTURMANIN DAVASI SÜRDÜ
15 Mart 2018 Perşembe 17:52

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) il yapılanmasına yönelik davada biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan biri tutuklu 3 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkemede tanık olarak dinlenilen Sefa Gür, farklı bir dosyada FETÖ üyesi olmak suçundan yargılandığını söyledi. Etkin pişmanlık yasasından yararlandığını belirten Gür, tutuklu sanık Nazmi Çal'ı tanıdığını kaydetti. Nazmi Çal ile örgütün şifreli haberleşme programı ByLock üzerinden görüşme yaptıklarını savunan Gür, "Vergi dairesinde bulunan memurlardan o sorumluydu. Kendisi grup başıydı. ByLock'ta benim listemdeydi. Listemde Nazmi Çal'ın kullanıcı adı 'Kirazcı' idi. Fakat başka listelerde hangi kullanıcı adını kullanıyordu, bilmiyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Nazmi Çal ise "Tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına hükmederek, duruşmayı 3 Nisan'a erteledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.