ESKİŞEHİR’E İKİNCİ PROFESYONEL TAKIM ŞART

Kurtuluşspor Başkanı Gökhan Yıldırım kameralar karşısına geçerek kulübün çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Yıldırım, “Eskişehir’in ikinci profesyonel kulübü olmak için çalışıyoruz” dedi.


Yıldırım çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Kulübümüz Ciğerci Müslüm adı altında kulübümüze gelir getirecek yeni işletmesini açmış bulunmakta. Amatör spor kulüplerinin ayakta kalması kolay değildir. Bu tarz projeler ile kulübümüze değer katmaya çalışıyoruz. Eskişehir'de 2. profesyonel takımı olması konusunda çalışmalarımız var. Geçen yıla göre daha iyi, doğru adımlar atmaya çalışıyoruz. Geçen yıl liglerinde şampiyonluk yaşamış 4 farklı isimle anlaştık. Gelecek vaat eden oyuncular ile anlaştık. Geçen yıldan bize katkı sağlayan oyuncular ile anlaştık. Bizim ligimiz de 2 yabancı oyuncu oynatabiliyorsunuz. Bunlardan ilki Sierra Leone milli takımında da görev alan David Simbo. Kendisi ile her konuda anlaştık. Simbo artık bizim oyuncumuz. İkinci yabancı transferimiz de büyük ihtimal ile Galatasaray'dan tanıdığımız Abdul Kader Keita olacak. Kulübümüzün marka değerini daha üst seviyelere taşımaya çalışıyoruz. Transfer yapmış olmak için değil, sportif başarı istediğimiz için transferler yapıyoruz. Keita, İstanbul'da sağlık kontrollerinden geçiyor. 1,5 yıl önce yaşadığı bir sakatlık nedeniyle bir problemi vardı. Bununla alakalı olarak sağlık sorunu var mı diye araştırıyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. Maddi anlamda hiç bir sorun yok. Kendisi ile anlaştık. Sağlık raporları temiz çıkarsa kendisi ile imzalayacağız. Eğer Keita'da bir problem çıkarsa Suleymane Youla ve Prince Tagoe ile de ilgileniyoruz. Youla'yı Eskişehirspor'dan Prince Tagoe'yi de Bursaspor'dan tanıyoruz. Bu iki isimle de ön anlaşmaları yaptık ama önceliğimiz kesinlikle Abdul Kader Keita'dır”

Olağanüstü kongreye gidiyor

“Kurumsallaşma ve tesisleşme çalışmalarımız da devam ediyor. Ciğerci Müslüm işletmesi bize katkı sağlayacak. Mülkiyeti bize ait olan bir oteli kulübümüze tahsis ettik. Otelimiz oyuncularımıza çok katkı sağlayacak. Orada yeme içme barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Yakında bir basın toplantısı ile otelimizi de kamuoyuna duyuracağız. 15 gün sonrası için Olağanüstü kongre kararı aldık. Eskişehir'de 2. profesyonel bir takımı olması için çalışıyoruz. Bunun için maddi kaynaklara ihtiyacımız var. Bu işler kolay işler değil. Güçlü bir yönetim kuruluna ihtiyacımız var. Görüşmelerimiz devam ediyor. 2 aşamalı bir kamp programımız var. 1 Ağustos'ta Atatürk stadyumunda denemeye gelen oyuncuların da izleneceği bir 3 günlük kısa çalışmalarımız olacak. Eskişehir'de 10 günlük bir kamp yaptıktan sonra 15 Ağustos'ta Bolu'da kampımız başlayacak. Bolu'da 4 tane kesinleşmiş hazırlık maçı oynayacağız. Bu hazırlık maçı sayısını arttırmaya çalışıyoruz. 25 Eylül’de de ligimiz başlayacak”
 
Haberler