BONZAİ…

Gürol Yer, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının kökü derinden olan, sosyal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Uyuşturucu ile mücadelenin topyekun olması gerektiğini kaleme aldı.

Gürol Yer'in 'Bonzai' başlıklı yazısı:
Haluk Can M.(32), Uğur K. (22), Hicri A. (22), Burak S.(22), Remzi C. (?), Veysel B. (45), Emre Ç. (24),Uğur Ö. (25), Bayram T. (19), Mustafa M. (25), Adem S. (25)…
Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Haluk Can isimli gencimizden geriye doğru kısa bir araştırma ile son yıllarda şehrimizde uyuşturucu ve özellikle bonzai isimli kimyasal uyuşturucu madde kullanımı sonucunda acıklı bir şekilde hayata veda eden, özellikle hayatlarının baharında olan genç insanlarımızın basına yansıyan isimlerini yukarıda sıraladım.
Detaya inilse belki de hepsinde ayrı birer hayatın acı yönleriyle karşılaşacağız, belki hiç duymadığımız yürek burkan dramlarını öğreneceğiz.
Konunun bilimsel yönünü bilemem ama durduk yerde başlangıç nasıl olursa olsun hiçbir insan evladı uyuşturucu denen illete bulaşmaz ya da müptela olmaz.
Devlet kurumlarımız bu illeti üreten ve satanlar ile mücadele ediyor.
Ancak bu yalnızca polisiye çabalar ile olacak bir iş ve sonuçlandırılacak bir durum asla değil.
Geldiğimiz günde sosyal yaşam, aile yapısı bozulması, ekonomi, kültürel yozlaşma, psikolojik durumlar ve pek çok etken sebebiyle kolayca bulunan, kolayca ulaşılan her çeşit uyuşturucu ve keyif verici madde aldı başını gidiyor. Alkol ile başlatılan süreç son noktasında uyuşturucu ile tamamlanmakta ve kullanma yaşı gitgide aşağı yaş gruplarına doğru inmektedir.
Uyuşturucu ile mücadele aile, devlet ve sivil toplum üçgeninde birleştirilmelidir.
Her kurum ve birey bu sorumluluğu almalı.‘Bana ne ya da beni ilgilendirmez’ düşüncesi gün gelir canın yandığında anlamsız kalır.
Yıllar önce Ülkü Ocaklarının başlattığı bir kampanyanın sloganı ile sözlerimi bitirmek istiyorum.
EY TÜRK GENÇLİĞİ DAMARLARINDAKİ ASİL KANI UYUŞTURUCU İLE KİRLETME.
 
 
Haberler