Ayşe Ünlüce, Ayşe Ünlüce olarak kalabilirse kazanır

Soner Uçak yazdı...

Genel Kurultay sonrasında hemen hemen ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Eskişehir’de de CHP’nin siyaset olarak sofraya koyduğu güç fetişizmi ve siyasi kariyerizmdi.

Bu hem CHP’lilerin kendilerini tadına bakmaktan alı koymadıkları besin değeri düşük ama lezzetli bir aburcubur, hem de çok fazla derinlik aramayan bir muhabbet konusu olması nedeniyle cazipti.

Ancak, bu durum hem özel olarak CHP’ye, hem de Eskişehir’in sosyo kültürel yapısına çok fazla değer katmayıp, obezliğe de neden oluyordu.

Sürekli yeme isteği uyandıran ama bir türlü doyurmayan bir kısır döngü.

Araya Yılmaz Hoca’nın yaşı ile ilgili tartışmalarda eklenince, CHP’nin Eskişehir adayı nasıl biri olmalı sorusu körün fille imtihanına denk geliyordu.

Kim filin neresinden tutarsa artık!

İşte bu noktada değişik siyasi konjonktürlerde, 5 kez seçim kazanma başarısı göstermiş Yılmaz Büyükerşen, Ayşe Ünlüce ismini zikretti.

Burada bir Ayşe Ünlüce parantezi açmak gerekiyor.

Çok fazla tanınmadığını ben de düşünüyorum.

Ancak, tanınan bürokratlar akla geldiğinde iyi ki de tanınmamış diyorum.

Belki de adaylığının en büyük nedeni bu denli önemli bir makamda oturup kendisini koruyabilmesinden geçiyordur bilinmez.

Ama bana kalırsa adaylığının en büyük nedeni Ataç işle Kurt arasında iflah olmaz mücadele.

Eskişehir’in ve Eskişehirlinin pek de haz etmediği bu mücadelenin CHP’ye ne kazandırıp kazandırmadığı CHP’nin sorunu ama Eskişehir’e lüzumsuz bir gerginlik, anlamsız bir ürkeklik armağan ettiği, dolayısıyla kentin demokratik yapısına ciddi zarar verdiğini söylemek çok da zor olmasa gerek.

Yılmaz Büyükerşen’in tercihi tam da buraya denk geliyor. Seçim öncelikli değil, Eskişehir öncelikli bir bakış açısıyla Büyükerşen Ayşe Ünlüce’yi işaret etti.

Eskişehirlilerin hala Ayşe Ünlüce ile ilgili bazı soruları olması gayet doğal.

Fakat, hani "tanırsanız çok seversiniz" denen bir ünü de yok değil Ayşe Ünlüce’nin.

Bu tavrını değiştirmez siyasetin çamurlu yollarından geçerken kendisinden taviz vermez ise seçimin favorisi bana kalırsa.

Rakibi, Eskişehir’in pek de haz etmediği kavgacı üslubu ile nam salmış Hatipoğlu’nun seçimi kazanması için değişmesi, Ayşe Ünlüce’nin ise seçimi kazanması için ise Ayşe Ünlüce olarak kalması gerekiyor anlayacağınız.

Haberler