Yılmaz Büyükerşen kesinlikle aday...

Kimi zaman bir kentin tercihinden öte, bir lotoymuş gibi hoca aday olacak ya da olmayacak bahsinde Yılmaz Hoca’nın aday olmayacağına bahsi basıp, pervasızca hareket edenler ile “yeniden aday olursa” diyerek biraz daha temkinli davrananların çok ötesinde bir yerde Yılmaz Hoca’nın yeniden aday olacağını çok net bir şekilde gördüm.

Yılmaz Büyükerşen bir sonraki yerel seçimlerde, yani 2024 yılında yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday. Bu tahmin ne Hakkı Sağlam’ın rüyaları, ne de Yılmaz Büyükerşen’in kararı sonrası konum almayı bekleyenlerin kılı kırk yaran hesaplarına dayanıyor. Kimi zaman bir kentin tercihinden öte, bir lotoymuş gibi hoca aday olacak ya da olmayacak bahsinde Yılmaz Hoca’nın aday olmayacağına bahsi basıp, pervasızca hareket edenler ile “yeniden aday olursa” diyerek biraz daha temkinli davrananların çok ötesinde bir yerde Yılmaz Hoca’nın yeniden aday olacağını çok net bir şekilde gördüm.

30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları sonrasında eve girer girmez yazıyorum bu yazıyı.

Büyükerşen’e insanların koşulsuz sevgisine her ortamda şahit oluyorsunuzdur belki. Belki de o rutin sevgi gösterilerine denk geldim bilmiyor, bilemiyorum. Ancak, insanların Yılmaz Büyükerşen’e duyduğu sevgi olduğu gibi yerinde duruyor. Belki de ülkenin gidişatından kaynaklı artmışa benziyor.  Dile kolay; 20 küsur yıl sonrasında ne bir yüz eskimesi, ne bir bıkkınlık. Aksine daha fazla Yılmaz Hocacılık kentte vücut buluyor.

 İnsanların, tekne ile Porsuk üzerinden geçen Büyükerşen’in selamına verdiği karşılığı izliyorum.

 İçten, samimi…

 7’sinden 70’ine herkes Yılmaz Büyükerşen ile göz teması kurma telaşı içerisinde.

O el sallıyor, onun el salladığı taraftan yüzlerce el aynı anda havaya kalkıyor.

Neredeyse her demecine “Eskişehirliler isterse” ile başlayan Büyükerşen’in bu nedenle adaylığına kesin gözüyle bakıyorum.

 Belki, partisinin tavrı Büyükerşen için önemli. Belki, ülkenin siyasi konjonktürü yine Büyükerşen’in adaylık kararında ciddi bir paya sahip. Ancak, ben Büyükerşen’in zafer kutlamalarında kendisine el sallayan halkın ağzından çıkacaklara daha büyük önem vereceğini ve o insanların Yılmaz Büyükerşen’in başkanlığında ısrar edeceğini düşünüyorum.

Peki neden Yılmaz Büyükerşen:

Eskişehir, bir kentin kimlik kazanmasında yöneticisinin pozitif katkısını en çok gözler önüne seren şehir konumunda zannediyorum. Dolayısıyla insanlar bu kimlikle Yılmaz Büyükerşen’i özdeşleştirmiş durumda. Ya da Yılmaz Büyükerşen’i o kimlikle.

Ve haliyle insanlar kentlerinden vaz geçmek istemiyor, dolayısıyla Yılmaz Büyükerşen’den de…

Büyükerşen, Eskişehirlileri dinlerse yeniden aday olması kaçınılmaz. Ancak politikanın girift yollarında seslerde kaybolabiliyor belki de duyulmuyor. Zaman gösterecek.

Haberler