ESKİŞEHİR’DE EKMEĞE ZAM GELDİ

Eskişehir’de ekmek fiyatına zam yapıldı. 1 lira 50 kuruştan satılan ekmek, 8 Haziran Salı gününden itibaren 2 liradan satılacak.

İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası, Eskişehir’de ekmeğe zam yaptığını duyurdu. 1 lira 50 kuruştan satılan ekmek fiyatı yeni zam ile birlikte 2 liraya yükseldi.  Sendika, zama gerekçe olarak hammadde ve işçilik fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterdi. 

İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizde 200 gr 1.50 TL olan ekmeğin fiyatını 230 gram 2 TL olarak güncelledik. Fırıncı esnafının hammaddesine yapılan fiyat artışları, örneğin; un, yağ, akaryakıt ve işçilikte hatta diğer tüm ürünlerde serbest piyasa ekonomisinden faydalanarak ürünlerine istedikleri şekilde zam yapabiliyorlar. Bu artışlar yüzde 20 ila yüzde 60 arasında. Biz fırıncılar sene başından beri tam 5 aydır en asgarisini alabilme gayretindeyiz. Halkın ekmeği mantığıyla yola çıkarak ekmeğin gramajını 30 gram artırıp, fiyatını 2 TL yaptık. Yani yüzde 15,9 fiyat artışı yaptık. Bu şartlar doğrultusunda değerli halkımızın bizleri haklı görmesini dileriz.”

                           

Haberler