DSP Genel Başkan Adayı Beytaş: Ataç’a baskı yapıldı

DSP Genel Başkan Adayı Ayşe Hazal Beytaş’ın, Eskişehir’de gerçekleştireceği toplantıda salon krizi yaşandı. Tepebaşı Belediyesi’ne ait Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek toplantı son anda Büyükşehir’e ait Taşbaşı Kültür Merkezi’ndeki Kırmızı Salon’a alındı. Beytaş, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a tepki gösterdi.

DSP Genel Başkan adayı Ayşe Hazal Beytaş, Eskişehir’de neden partisinin genel başkanı olmak istediğini anlattı. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşen ‘Demokratik Solda Çıkış Arayışları’ konulu etkinlikte konuşan Beytaş, ilk olarak Tepebaşı Belediyesi tarafından kendilerine Özdilek Kültür Merkezi’nden salon verildiğini fakat daha sonra DSP İl Başkanlığının devreye sokularak belediyeye baskı yapıldığını ve bu sebeple kendilerine verilen salonun geri alındığını iddia etti. Beytaş, “Toplantımızın kamufle edilmesine rağmen yine de salonun yarısını doldurdunuz teşekkür ederim” dedi.

-Genel Merkez tarafından baskı yapıldı-

Genel Merkezin kendilerini engellemeye çalıştığını vurgulayan Beytaş, “En sonunda da CHP’li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a baskı yaparak Ayşe Hazal Beytaş’ın toplantı yapacağı salonun iptal edilmesi için Eskişehir İl Başkanlığını devreye soktular. Ve salonumuz iptal edildi. Biz sokakta da olsa toplanırız, bir oluruz, on oluruz sonra yüz oluruz sonra da milyonlar oluruz, Türkiye’nin kaderini değiştiririz. Onun için Sayın Demokratik Sol Parti yönetimine ve buradaki Tepebaşı Belediye Başkanı’na şunu söylemek istiyorum: ‘Ben sendikacıyım zaten sokaklardan geliyorum, sokakta da konuşuruz. Ben salon çocuğu değiliz biz. Makam arabalarına binmiyoruz. Halk çocuğuyuz’” diye konuştu.  

Haberler