Günay: Kimin aday olup, olmayacağı gündemimde yok

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Emine Nur Günay, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Günay, "Daima fonksiyon icra etmek yaklaşımında olduğum için adaylıklarla ilgili yoğun spekülasyonların yaşanacağı bu süreçte kimlerin aday olup, olmayacağı gündemimde yok. Önemli olan görevleri layığı ile yerine getirmektir."dedi.

24 Haziran tarihinde Türkiye'nin erken seçimle yeni bir döneme girdiğini söyleyen Günay, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istikrarlı, güçlü ve etkin bir hükümet sistemi hayata geçmiş olacak. Küresel ve bölgesel konjonktürel gelişmeler doğrultusunda Türkiye’nin zaman kaybetme lüksü yoktu. Üstelik erken seçimi ilk gündeme getiren 2017 yılının Ekim ve Kasım aylarında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmuş, Nisan 2018’de bizim için erken seçim olabilir, sorun yok demiştir."dedi.

Ekonomide belirsizlik ortamının oluşmaması için erken seçimin Türkiye’nin gündeminden bir an önce çıkartılması gerektiğine değinen Günay şöyle devam etti: "15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası dalga dalga ekonomik saldırılara maruz kaldık ama hepsini de yerinde ve zamanında etkin politikalar ile bertaraf ettik. Uyguladığımız teşvik paketleri ve iş dünyasına yönelik çıkardığımız yasalarla dünyada rekor büyüme oranını gerçekleştirdik. Bu büyüme ivmesini sürdürülebilir büyümeye dönüştürmek belirsizlik  ortamında güç olur, yatırımlar ve tüketim ertelenir, yabancı sermaye beklemede kalır. Kısacası, ekonomi olumsuz etkilenebilir. Siyasi açıdan da Türkiye hükümet sistemini netleştirmesi gerekiyordu. Bürokraside oluşan belirsiz tablo ve koordinasyon eksikliği hızlı karar ve icraatı zorlaştırıyordu. Ayrıca, güven ortamını zedeleyen ve farklı bir belirsizlik oluşturan terör ile mücadelede çok büyük bir başarı elde edildi. Terör örgütlerinin belleri kırıldı, ama mücadele devam ediyor ve edecek."

YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNE GİRECEĞİZ

"Ekonomi beklenti yönetimidir, erken seçim ile oluşturulmak istenen psikolojik algı tamamen değişecek." AK Parti'nin hiç bir zaman seçim ekonomisi politikası izlemediğini ve bu seçim öncesinde de bunun yaşanmayacağını belirtti. Günay, "24 Haziran sonrası yeni beş yıllık döneme gireceğiz,  yeniden yapılanma ve istikrar süreci olacak. Güçlü yürütme ve yasama ile yeni dönemin temelleri atılacak. Piyasalar ve yatırımcılar orta ve uzun vadeli planlar yapıp uygulayabilecekler. Türkiye, artık geleceğe, 2023, 2050 hedeflerine odaklanacak ve yapısal reformlarla sürüdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirecek. Siyaset yönetim sanatıdır ve dinamik bir süreçtir. Konjonktürel gelişmelere ve toplumun beklentilerine göre esnek olmayı ve strateji geliştirmeyi gerektirir. Ancak hedeflerimiz bellidir. Bu erken seçimi de hedeflere odaklanmak için gerçekleştirilmesi gereken bir süreç olarak görebiliriz. Hedefimiz toplumun refahı en üst düzeye çıkarmak, ulusal güvenliğimizi korumaktır." ifadelerini kullandı.

SON SANİYEYE KADAR ŞEHRİM VE ÜLKEM İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Görevine seçimler olana kadar devam edeceğini söyleyen Günay, "Son saniyesine kadar da şehrim ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim. Siyaset öncesinde ve siyasette de daima ilkem “bir şey üretebiliyorsam, katma değer yaratabiliyorsam varım” olmuştur. TBMM Komisyonlarında çok aktif ve yoğun görevlerim var. Meclise gelen yasa tasarılarının yüzde sekseni Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçiyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde çok farklı bir atmosfer var, ülkemiz adına tarihe not düştüğümüz konular oluyor. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile Uyum Komisyon’unda “Yürütmenin yapılandırılması” alt komisyonunda görevim var ve çok yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar ve bunlara bağlı kurumlarla ilgili yapılanma üzerinde çalışıyoruz. Kısacası şu anda bu konulara odaklanmış durumdayım. Daima fonksiyon icra etmek yaklaşımında olduğum için adaylıklarla ilgili yoğun spekülasyonların yaşanacağı bu süreçte kimlerin aday olup, olmayacağı gündemimde yok. Önemli olan görevleri layığı ile yerine getirmektir."dedi.

Haberler