VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN

17. Vehbi Koç ödülü eğitim çalışmalarından dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e verildi.

Esgündem26.com/ Vehbi Koç ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen aldı. Büyükerşen'e eğitim çalışmalarından dolayı verildiği belirtilen ödül, 100 bin dolarlık değeri ile Türkiye’nin en büyük ödülü unvanını taşıyor.

“ŞEHRE OKUL GÖZÜYLE BAKIYORUM”

Büyükerşen törende yaptığı konuşmasında, “Eskişehir turistlik şehir haline geldi.  Müzeleriyle, kültür merkezleriyle… Bu nedir, bu eğitimdir… Çünkü ben şehre hala bir okul gözüyle bakıyorum.  Benim arkadaşlarımda okul gözüyle bakıyorlar. Şehirde ilkokullar ortaokullar, liseler, üniversiteler vardır. Ama şehir son derece önemdir. Şehre gelenler, şehirde yaşayanlar estetiği belediyenin hizmetlerinden öğreniyorlar. Yapılan bir şeyin güzelliğini, çirkinliğini, yakışıp yakışmadığını şehirdeki hizmetlerimizden öğreniyor. Bu nedenle ben çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“BU ÖDÜL HAYATIMIN EN BÜYÜK AFERİNİDİR”

Büyükerşen, “Rektörlükten alındığımda Türkiye’deki ilklerden biri olan İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri eşim ve beni bir veda yemeğine çağırdılar.  Bana kadife bir kese içerisinde bir anı verdiler. Açtığımız zaman ne gördüm biliyor musunuz? Köstekli, iki kapaklı bir cep saati.  Kapağını açtım, o andaki zamanı göstermiyor.  Düzeltmek istedim, ‘Hocam bir dakika’ dediler.  ‘Antikacıdan aldığımızda bu saat çalışıyordu, biz götürdük saatçiye bir parçasına müdahale ettirdik ve durdurduk. Hocam sizin için zamanı durdurduk. Daha çok hizmet edeceksin’ dediler bana.  O ödül benim bugüne kadar aldığım en güzel ödüldü.  Rahmetli Vehbi Bey benim çok değerli dostumdu. Senede bir defa Eskişehir’e, Arçelik’i ziyaret gelirdi. Vehbi Bey ile eğitim üzerine uzun uzun sohbet ederdik.  Çok sevdiğim, çok şey öğrendiğim bir insandı. Bugün aldığım bu heykelcik yaptığım işlerden dolayı hayatımın en büyük aferinidir. ‘Ülkemizde gençlerin eğitimine ve kalkınmaya katkı yapmak insanlık borcudur, memleket borcudur’ diyen Vehbi Bey’in o gülen yüzünü bu heykelle çocuklarıma ve topluma bırakacağım. Onun idealleri yaşasın diye” diye konuştu.    

Haberler