Anadolu Efes’e mağlup olduk

Temsilcimiz Eskişehir Basket, ligin 18. Hafta maçında deplasmanda Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi. Maç boyunca büyük bir mücadele yaşansa da son 3 dakikada Efes’i durduramayan Dev Adamlar 89-77 mağlup oldu.

Eskişehir Basket maça Berkay Candan, Billy Baron, Viacheslav Kravtsov, E. J. Rowland ve Yunus Emre Sonsırma ilk 5’i ile başladı. Hava atışını alan ev sahibi ekip Motum’un 3 sayılık atışı ile ilk sayıyı kaydetti. Temsilcimizde ilk sayıyı ise Kravtsov kaydetti ve skor 3-2’ye geldi. Ardından karşılıklı sayılarla devam eden periyotta Kravtsov ve Rowland’un öne çıktığı periyotta son topu kullanamayan Eskişehir Basket ikinci çeyreğe 26-22 geride gitti.

İkinci çeyrek karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Buğrahan Tuncer’in iki sayılık atışıyla skor 26-24’e geldi. Rakibin sayılarına anında karşılık veren Devler, farkın açılmasını önlerken bitimine 5 dakika kala Efes skoru 38-31’e getirdi. Kravtsov’un art arda 2 smacı ile temsilcimiz farkı eritmeyi başardı 38-35.  Bitime 3 dakika kala koç Berrocal’a çalınan teknik faulün ardından Efes oyunun kontrolünü ele aldı ve ilk yarı 48-37 ev sahibi ekibin lehine bitti.

Ev sahibi ekip 3’üncü çeyrekte etkili oyunuyla farkı 19’a çıkartsa da Dev Adamların art arda attığı dört 3 sayılık atışla skor 61-52’ye geldi. Buğrahan ve Kravtsov’un çabalarıyla Devler skoru 70-65’e getirip oyuna tutundu. Temsilcimiz son çeyreğe 72-65 geride gitti. Son çeyrekte adeta pota altı savaşları yaşandı. Eskişehir Basket adım adım ilerleyerek skoru 76-73’e ulaştırdı ancak Marshall ve Ayres’in yokluğunda dar rotasyondan etkilenen temsilcimiz son 3 dakikada hücumda etkili olamayınca Dev Adamlar 89-77 mağlup oldu.   

Hayatını kaybeden hakem Nezihi Soydan ve Afrin’de şehit olan askerlerimiz için saydı duruşunda bulunuldu.

Haberler