ESKİŞEHİR’DE EKMEĞE ZAM GELDİ

Eskişehir’de ekmek fiyatına zam yapıldı. 1 lira 50 kuruştan satılan ekmek, 8 Haziran Salı gününden itibaren 2 liradan satılacak.

ESKİŞEHİR’DE EKMEĞE ZAM GELDİ
06 Haziran 2021 Pazar 15:54

İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası, Eskişehir’de ekmeğe zam yaptığını duyurdu. 1 lira 50 kuruştan satılan ekmek fiyatı yeni zam ile birlikte 2 liraya yükseldi.  Sendika, zama gerekçe olarak hammadde ve işçilik fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterdi. 

İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizde 200 gr 1.50 TL olan ekmeğin fiyatını 230 gram 2 TL olarak güncelledik. Fırıncı esnafının hammaddesine yapılan fiyat artışları, örneğin; un, yağ, akaryakıt ve işçilikte hatta diğer tüm ürünlerde serbest piyasa ekonomisinden faydalanarak ürünlerine istedikleri şekilde zam yapabiliyorlar. Bu artışlar yüzde 20 ila yüzde 60 arasında. Biz fırıncılar sene başından beri tam 5 aydır en asgarisini alabilme gayretindeyiz. Halkın ekmeği mantığıyla yola çıkarak ekmeğin gramajını 30 gram artırıp, fiyatını 2 TL yaptık. Yani yüzde 15,9 fiyat artışı yaptık. Bu şartlar doğrultusunda değerli halkımızın bizleri haklı görmesini dileriz.”

                           

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.