Vali Çakacak, Mihalıççık ve Alpu'yu ziyaret etti

Vali Özdemir Çakacak, Mihalıççık ve Alpu ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Çakacak, Mihalıççık ve Alpu'yu ziyaret etti
18 Nisan 2018 Çarşamba 09:45

İlk olarak Mihalıççık Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Çakacak, Kaymakam Emre Oğuztürk’ten ilçenin; coğrafi konumu, eğitim ve sağlık durumu, turizm potansiyeli, asayişi ve nüfusu hakkında bilgi aldı.

İlçe halkının en büyük geçim kaynağının çiftçilik olduğunu belirten Kaymakam Oğuztürk, Türk-İslam kültürünün temel taşlarından biri olan ve tüm dünyaya sevgi ve hoşgörü tohumları eken büyük mutasavvıf Yunus Emre'nin türbesi ve külliyesinin ilçeye bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde bulunduğunu bildirdi.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Vali Çakacak, Kaymakam Oğuztürk ve beraberlerinde heyet Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal'ı makamında ziyaret etti. Belediyenin ilçede yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Uysal, Vali Çakacak’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından Vali Çakacak, ilçe merkezine yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunan Yunus Emre Mahallesi'ndeki Yunus Emre'nin türbesi ve külliyesi ziyaret etti. Külliye içerisindeki alanda incelemelerde bulunan Vali Çakacak, büyük mutasavvıf Yunus Emre'nin kabri başında dua etti.

“Eskişehirliler olarak Yunus Emre’nin makamına ev sahipliği yapıyoruz.” diyen Vali Çakacak, Yunus Emre’nin her yıl 02-09 Mayıs tarihleri arasında ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldığını hatırlattı. Sevgi ve hoşgörü sembolü olan Yunus Emre'nin yaşamı boyunca tüm insanlığa hizmet etmek için uğraştığını anımsatan Vali Çakacak,  kültür ve turizm potansiyeli yüksek olan Mihalıççık ilçesinin bu açıdan önemli bir misyonu devam ettirdiğini söyledi.

Buradaki incelemelerinin ardından Vali Çakacak ilçeden ayrıldı.

Mihalıççık ziyaretleri esnasında Vali Çakacak’a; Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Hikmet Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve ilgililer katıldı.

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Bir dizi ziyarette bulunmak ve çeşitli programlara katılmak üzere Mihalıççık ilçesine giden Vali Özdemir Çakacak, Vatandaşlarla Buluşma ve Muhtarlar Toplantısı'na başkanlık etti.

Sorunların en kısa zamanda hızlı bir şekilde çözülmesi açısından bu tip toplantılara büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Çakacak, “Muhtarlarımız, temsil ettikleri mahallelerindeki yaşadıkları sorunları ve vatandaşlarımızın istek ve taleplerini bizlere iletiyor.  Bizde bu sorunları en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz. Devletimizin tüm makam ve mevkileri vatandaşımıza hizmet etmek amacıyla vardır. Ülkemizin her alanda gelişmesini sağlamak önce hepimizin vatandaşlık görevidir. Herkes güzel ülkemizin daha çok kalkınması için elinden gelen desteği vermelidir.” diye konuştu.

Muhtarların istek ve taleplerinin toplantıda bulunan kurum amirlerince inceleneceğini belirten Vali Çakacak,  sorunların en kısa sürede çözüleceğini bildirdi. Toplantıdan sonra vatandaşlara ve muhtarlarla bir süre sohbet eden Vali Çakacak, toplantı çıkışı sokakta gördüğü çocuklara oyuncak hediye etti.

Vali Çakacak’ın başkanlık ettiği toplantıya; Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Hikmet Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve ilgililer katıldı.

ÇAKACAK, ALPU'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Alpu ilçesine giden Vali Özdemir Çakacak, ziyaret ettiği Kaymakamlıkta ilçenin coğrafi konumu, eğitim ve sağlık durumu, sanayi gelişimi, asayişi ve nüfusu hakkında Kaymakam Ömer Özbay’dan bilgi aldı.

İlçe halkının genellikle tarım, orman ve hayvancılıkla uğraştığını dile getiren Kaymakam Özbay, Vali Çakacak’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İlçe sınırları içerisinde; Gökçekaya baraj gölü, Çatacık ormanları, Karacaören Mahallesinde Saklı Kanyon, Büğdüz Mahallesinde Selçuklu Cami ve Uyuzhamam Mahallesinde Tarihi Hamam bulunduğunu ifade eden Kaymakam Özbay, Alpu ilçesinin geçmişten gelen kültürel zenginliklerine sahip çıktıklarını söyledi.

Kaymakam Özbay’a verdiği bilgiler için teşekkür eden Vali Çakacak, daha sonra Belediye Başkanı Rafet Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Belediyenin ilçede yaptığı faaliyetleri anlatan Başkan Demirtaş, Alpu ilçesinde vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşadığını bildirdi.

Başkan Demirtaş’a teşekkür eden Vali Çakacak, daha sonra Alpu ilçesinden ayrıldı. Vali Çakacak’a bu ziyaretlerinde; İl Jandarma Alay Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de eşlik etti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.