Umudun Çocukları Başkan Kurt’u ziyaret etti

Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Umudun Çocukları Başkan Kurt’u ziyaret etti
03 Aralık 2017 Pazar 13:14

Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Gülcan Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

3 Aralık tarihinin Uluslararası Engelliler Günü olduğunu belirten Dernek Başkanı Gülcan Karakuş, Başkan Kurt’a engelli bireyler için yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehir'de engelli vatandaşlara yönelik yapmış olduğu çalışmaları takdir ettiklerini belirten Karakuş, “Odunpazarı Belediyesi olarak engellilere diğer belediyelerden daha çok önem veriyorsunuz” dedi.

Başkan Kurt ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Odunpazarı Belediyesi olarak engelli bireylerin ve ailelerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Engelli bireyler için çalışmalar yapıyoruz. Görme engelli vatandaşlarımız belediyeye geldiklerinde zorlanmasınlar diye belediye binasına ‘hissedilebilir yüzey’ yerleştirdik. Binadaki tabelaları değiştirerek, tabelalarda görme engelli bireylerin okuyabilmesi için Braille Alfabesi de (körler alfabesi) kullandık. Her birimden bir personelimiz işaret dili öğrendi. Umarım yaptığımız bu çalışmalar diğer belediyelere de örnek olur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.