TEPEBAŞI’NDAN TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA

Tepebaşı Belediyesi Türkiye’de güneş enerji santrallerine sahip ilk kamu binalarından biri olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasına, enerjinin etkin ve verimli tüketilmesine öncülük etmeye devam ediyor.

TEPEBAŞI’NDAN TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA
05 Aralık 2017 Salı 15:52

Tepebaşı Belediyesi, yürütmekte olduğu AB Ufuk 2020 Çerçeve Programının 1. nesil akıllı şehir projesi REMOURBAN “Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli” ile enerji, ulaşım ve Bilgi-İletişim teknolojilerini entegre ederek yol gösterici olmayı ve inovatif uygulamalarıyla ilkleri gerçekleştirmeyi sürdürüyor. REMOURBAN Projesi kapsamında Yaşam Köyü’nde 116,6 kWp çatı entegre ve 58,3 kWp otopark güneş enerji santrali uygulaması tasarlandı. Tepebaşı Belediyesi, çatı entegre uygulamasında kiremit örtüyü kaldırarak panel montajı yapılması gerektiğinden, çatıda su sızdırmazlığını sağlanması, tadilat ve işçiliğin azaltılması ve estetik bir görünüm kazandırmak için çatı örtüsü kullanarak Türkiye’de güneş enerji santralleri uygulamalarında bir ilki gerçekleştiriyor.

Ayrıca REMOURBAN Projesinin bilişim tarafında gerçek zamanlı, interaktif ve adaptif teknolojileri entegre eden “Akıllı İzleme Portalı” kurulacak. Kullanıcılar, bulut teknolojisi sayesinde güneş enerji santrallerinin günlük/yıllık üretim değerini, engellenen CO2 salınım miktarını, tasarruf sağlanan TL miktarını, sistemde meydana gelebilecek arızalar gibi birçok veriyi izleyebilecek ve analiz yapılabilecek. Çalışmalar tamamlandığında toplan 11 binanın, güneş panelleri ve çatı örtüsü ile donatılması planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.