Tepebaşı halkın geri dönüşüm atağı

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü geri dönüşüm çalışmalarını her yıl olduğu gibi 2017 yılında da temiz bir dünya hedefi ile aralıksız olarak sürdürdü.

Tepebaşı halkın geri dönüşüm atağı
05 Ocak 2018 Cuma 15:30

Geri dönüşümün birçok aşamasında duyarlılığı arttırmak için bilgilendirme çalışmaları yapan Tepebaşı Belediyesi ekipleri bu sayede her yıl artan bir bilinçle atık toplama ağını genişletti. Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlarda 2017 yılında ambalaj atıkları için % 2,6 artışla yaklaşık 9667 ton, bitkisel atık yağlar için % 4,3 artışla 181.505 kg, atık piller için 2624,5 kg rakamlarına ulaşıldı. Öte yandan toplanmaya bu yıl başlanan tekstil atıkları da çevreye duyarlı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Tekstil atık kutularına kısa zaman içerisinde 15 bin 363 kg kullanılmış tekstil ürünü atılarak geri dönüşüm zincirine dahil edildi.

 Elde edilen bu atık toplama rakamları, vatandaşların Tepebaşı’nda daha temiz ve güvenilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunun da göstergesi oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.