SENDİKA ÜYE OLDUKLARI İÇİN ATILAN İŞÇİLERİN İŞLERİNE GERİ DÖNMEK İSTİYOR

DİSK Nakliyat İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten atılan işçiler TÜVTÜRK önünde basın açıklaması yaptılar ve işlerine geri dönmek istediklerini haykırdılar.

SENDİKA ÜYE OLDUKLARI İÇİN ATILAN İŞÇİLERİN İŞLERİNE GERİ DÖNMEK İSTİYOR
22 Mart 2018 Perşembe 16:20

TÜVTÜRK’te çalışan 8 işçi geçtiğimiz ay DİSK’e bağlı Nakliyat İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Birleşik Metal iş Şube Başkanı Ahmet Arı, “Tüm emekçiler yasal haklarını kullanıp sendikaya üye oldular. Buradan işverenlere sesleniyoruz, işçiler sendikalardan istifa etmeye zorlanamazlar. Çalışanların yasal haklarına saygı duysunlar. Bu yaptıkları suçtur. İşten çıkarılan arkadaşlarımızı işbaşı yaptırsınlar. Eskişehir köle pazarı değildir. İşçiler de köle değildir” dedi.

İş yerinde yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı sendikaya üye olduklarını anlatan ve 10 yıldır TÜVTÜRK’te çalışan Musaffet Oktay, “İçeride ısıtıcılar çalışmıyordu. Bunu dile getirdik ama yapmadılar. Bakanlığa şikayet ettik. Bakanlıktan denetlemeye geldiler. Yine de sorunlar çözülmedi. Hatta tek tek odalara çağrılıp tehdit edildik ve sendikadan istida etmemiz istendi” diye konuştu. 25/2 maddesinden işten atıldıkları için tazminat ve işsizlik maaşı alamadıklarını söyleyen İlkay Üzme ise, “10 yıldır TÜVTÜRK çalışanıyım. Bir an önce işinin başına dönmek istiyorum. Haksız yere işten atıldık. İçerde birtakım sorunlar vardı. Istıcılar çalışmıyordu, maaşlar yetersizdi. Biz yasal hakkımızı kullandık” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.