Şehir Okullarından Engelliler Günü ziyareti

Şehir Okulları, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Şehir Okullarından Engelliler Günü ziyareti
02 Aralık 2017 Cumartesi 14:05

Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete Şehir Okullarında görev yapan Rehber Öğretmen Hakan Akgül, Özel Eğitim Öğretmeni Hilal Özden, Kültür ve Sosyal İşler Öğretmeni Nurhayat Teke ile öğrenciler katıldı.

3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olduğunu vurgulayan Nurhayat Teke, engelli bireylerin birçok sorunla boğuştuğunu dile getirdi. 3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olmasının engelli bireyler ve aileleri için önemli olduğunu belirten Teke, ancak engelli bireylerin sadece yılda bir gün hatırlanmasının sonrasında ise unutulmasının da doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı. Engelli bireyler için artık somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Teke, Başkan Kurt’a engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve olanakların sağlanmasının çağdaş toplum olmanın gereği olduğunu söyleyen Başkan Kurt, fiziksel yetersizlikleri nedeniyle insanların toplumdan dışlanmalarına yol açan çağdışı anlayışların bir an önce terk edilmesi gerektiğini söyledi. Engelliliğin yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya kaldığı bir sağlık sorunu olmadığını kaydeden Başkan Kurt, “Engelli bireylerimizin sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi toplum olarak temel sorumluluğumuzdur.  Engelli bireylerin daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için gerçekleştirilen çalışmalara yeni bir yön verilmesi gerekiyor” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.