Odunpazarı’nın Arıköy’ü dünyaya model olacak

Odunpazarı Belediyesi’nin Arıcılık Eğitimine Eskişehirlilerin ilgisi büyük oldu. Örnek proje Arıköy hakkında da bilgi veren yetkililer, Arıköy’ün yapımının 2018 yılı içersinde tamamlanacağın açıkladı.

Odunpazarı’nın Arıköy’ü dünyaya model olacak
11 Mart 2018 Pazar 12:45

Odunpazarı Belediyesi, arıcılar için “Arıcılıkta Erken Bahar Bakımı Eğitimi” gerçekleştirdi. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Arıcılıkta Erken Bahar Bakımı Eğitimi”, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay, Dr. Ali Korkmaz, Uzm.  Biyolog Yalçın Sezer, Apiterapist Hüseyin Çeşmecioğlu, Akreditasyon Uzamanı Şükrü Ağaçsapan, Bal Üreticileri Birliği Başkanı Halil Er,

Kovan Üreticileri Derneği Başkanı Tahir Şener’in eğitimci olarak katıldığı Arıcılıkta Erken Bahar Bakımı Eğitimi’nde; Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen de konuşma yaparak Arıköy Projesini anlattı.

Eğitimde, erken bahar bakımı, varroa zararlısı ve mücadelesi, arı besleme yöntemleri üzerine durulurken; akredit kovan ve bal ürünleri de anlatıldı. Eskişehirlilerin arıcılıkta bilimsel tekniklere olan ilgisi salonun dolması ile bir kez daha ispatlandı.

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Arıköy hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, böylesine güçlü bir akademik ve dernek destekleri ile dünyada bir eşi daha

olmayan Arıköy sisteminin tüm Türkiye’de model olarak yayılacağını kaydetti. Dernek yönetimleri ve akademisyen çevreler tarafından detaylı incelenen proje tam not alırken, yetkililer Arıköy’ün yapımının 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.