Odunpazarı’ndan Süleymanpaşa Belediyesi’ne Yücel ve Tonguç büstü

Köy Enstitüleri Projesi’nin 78. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Öğretmenler Parkı’na Hasan Âli Yücel ve İlköğretim İsmail Hakkı Tonguç’un büstlerini yerleştirdi.

Odunpazarı’ndan Süleymanpaşa Belediyesi’ne Yücel ve Tonguç büstü
19 Nisan 2018 Perşembe 14:33

Tekirdağ’ın merkez ilçelerinden Süleymanpaşa Belediyesi, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Öğretmenler Parkı’na Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan; Köy Enstitülerinin mimarı olan dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un büstlerini yerleştirdi.

Daha önce Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’yu arayan Başkan Ekşinat, Odunpazarı Belediyesi’nden Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’un büstlerini istemişti. Başkan Ekşinat’ın bu talebini kabul eden Odunpazarı Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi’ne Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde yapılan Hasan Ali Yücel ve İsmail hakkı Tonguç’un büstlerini gönderdi. Süleymanpaşa Belediyesi ise bu büstleri törenle Öğretmenler Parkı’na koydu. Açılışa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, Hasan Âli Yücel’in kızı Gülümser Yücel, Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bilgen Perk, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile çok sayıda Süleymanpaşalı vatandaş katıldı.



 

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Köy Enstitülerinin aydınlığını yol göstericimiz olarak kabul ediyoruz. Bunun bir nişanı olarak Öğretmenler Parkı’nda Köy Enstitüleri’nin mimarı olan iki ismi ölümsüzleştirmek istedik. Kardeş belediyemiz Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’ta bu iki aydın eğitimcinin büstlerini bize gönderdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Süleymanpaşa’da Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Caddesi olduğunu söyleyen Başkan Ekşinat, Eskişehir ile Süleymanpaşa arasındaki kardeş şehir ilişkisinin devam edeceğini dile getirdi.  


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.