Odunpazarı Belediyesi 117 bin ağacı kurtardı

Çevreye duyarlı, doğaya saygılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi, gerçekleştirdiği ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları ile Odunpazarı Bölgesine 865 bin metre kare yeşil alan kazandırdı.

Odunpazarı Belediyesi 117 bin ağacı kurtardı
05 Haziran 2018 Salı 14:36

Gerçekleştirdiği Dünya Saati, geri dönüşüm eğitimleri, atık pil ve atık yağ toplama kampanyaları, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi); Barış, Özgürlük, Adalet ve Kardeşlik Ormanları gibi etkinliklerle Odunpazarı Belediyesi, EBYS ve gerçekleştirdiği tasarruf çalışmaları ile 2017 yılı verilerine göre 117 bin ağacı kesilmekten kurtardı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yönetime seçildiği 2015 yılından günümüze kadar 407 bin metre kare alan ağaçlandırılırken, gerçekleştirilen tasarruf çalışmaları ile 38 bin 180 megawatt saat enerji, 16 bin ton petrol ve 275 bin ton da su tasarrufu yapıldı.

350 TON SUYUN KİRLENMESİ ENGELLENDİ

Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atık yağ toplama çalışmaları ile 310 ton bitkisel atık yağın geri dönüşümü sağlanırken, 350 milyon ton suyun kirlenmesi engellenerek biyodizel üretime katkı sağlandı. Odunpazarı Belediyesi atık pil toplama çalışmaları ile 6 bin 5 kg atık pil ve batarya toplayarak 2 milyon 669 bin ton toprağın kirlenmesi önledi. Elektronik atıkları da toplayan Odunpazarı Belediyesi, 2 bin 28 kg elektrikli-elektronik atığı lisanslı bertaraf tesislerine göndererek ülke ekonomisine katkı sağladı.


 

2 BİN 930 KİŞİYE ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ

Tüm bu çalışmalar yapılırken Çevre eğitimleri de unutulmadı. Odunpazarı Belediyesi tarafından 2 bin 930 kişiye çevre eğitimi verildi. Odunpazarı Belediyesi sokakta yaşayan hayvan dostlarımızı da unutmadı. Onların kullanılan jiletlerle yaralanmasını engellemek için Hayvan Hakları Federasyonu, Berberler ve Kuaförler Meslek Odası, Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü gerçekleştirdikleri kampanya ile

60 kg jilet atığı toplayarak sokakta yaşayan hayvanların zarar görmesini engelledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.