Kilisede Anadolu türküleri yankılandı

Eskişehir'in Sivrihisar İlçe Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle Surp Yerrortutyun Kilisesi'nde düzenlenen konserde Anadolu türküleri seslendirildi

Kilisede Anadolu türküleri yankılandı
09 Mayıs 2018 Çarşamba 08:33

Eskişehir'in Sivrihisar İlçe Belediyesi'nin Anadolu Üniversitesi (AÜ) Halk Bilim ve Araştırmaları Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği "Anadolu'nun Türküleri" konseri Surp Yerrortutyun Kilisesi'nde gerçekleştirildi.

Şef Pelin Altıntaş yönetimindeki AÜ Türk Halk Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği türküler kilisede yankılandı. 

İlçe Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinliğin sonunda konuşan Altıntaş, bir yıl boyunca Anadolu'nun tüm yörelerinden türküleri seçip derlediklerini belirterek, bu türkülerin ilk icrasını geçen ay AÜ'de gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Sivrihisar Belediyesi'nin ev sahipliğinde doğal akustiğe sahip kilisede bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Altıntaş, "Topluluğumuzun üyelerinin her biri ayrı fakültelerden öğrenciler olmasına rağmen bu işi severek yapıyorlar." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.