Kazım Kurt: “Amacımız engelsiz bir Odunpazarı”

Her alanda vatandaşlarının önündeki engelleri kaldırmaya devam eden Odunpazarı Belediyesi, Yenikent’te bulunan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde çalışmalarına devam ediyor.

Kazım Kurt: “Amacımız engelsiz bir Odunpazarı”
30 Haziran 2018 Cumartesi 13:04

Engelli bireyler için engelsiz parklar yapan, belediye binasına hissedilebilir yüzey yerleştiren, bina içindeki tabelalarda Latin Alfabesi ile Braille alfabesini birlikte kullanan; işaret dili atölyeleri açan Odunpazarı Belediyesi son olarak Yenikent Mahallesi’ndeki Seramik Park’a Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi açtı.

Dans, tiyatro, seramik, el sanatları, müzik ve ritim atölye çalışmalarının yapılacağı Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde çalışmalar 2 Temmuz 2018 Pazartesi Günü başlıyor. Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde çalışmalarına devam edecek olan Odunpazarı Belediyesi, engelli bireylere ve ailelerine psikolojik danışmanlık hizmeti de verecek. Odunpazarı Belediyesi Engelsiz Kültür Sanat Merkezi’nin bulunduğu Seramik Park’a engelli çocuklar için oyun alanı oluşturdu. Salıncaktan, basketbol potasına tüm oyun aletlerinin engelliler için tasarlandığı parkta engelli çocuklar keyifli vakit geçiriyor.

“ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Amaçlarının Odunpazarı’ndaki tüm engelleri ortadan kaldırarak engelsiz bir Odunpazarı yaratmak olduğunu söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, daha önce de engelli bireyler ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Görme engelli bireylerin, belediye binasında daha kolay hareket edebilmesi için belediye binasına hissedilebilir yüzey yerleştirdiklerini söyleyen Başkan Kurt, belediye binasında yer alan tabelalarda Latin Alfabesi ile Braille alfabesini birlikte kullandıklarını kaydetti. Halk Merkezleri, OMEK, Gençli Merkezleri ve çocuklar için açtıkları tüm merkezlerde işaret dili atölyeleri açtıklarını anlatan Başkan Kazım Kurt, “Her müdürlükten en az bir kişinin işaret dili öğrenmesini sağladık. Engelli bireyler için engelsiz parklar açtık; diğer parklarımıza engelli bireyler için de aletler yerleştirdik. Engelli bireylerin evlerinden çıkması, hareket edebilmesi ve sosyalleşmesi için onlara tekerlekli sandalye yardımı yaptık. Son olarak da Engelsiz Kültür Sanat Merkezi’ni açtık. Burada da atölye çalışmaları yapacağız. Bu merkezde yapacağımız çalışmalar engelli bireyler ve ailelerinden gelecek talepler doğrultusunda çeşitlenecek, gelişecek. Odunpazarı Belediyesi olarak engelli bireyler için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ENGELSİZ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NE NASIL GİDİLİR?

Yeniket Mahallesi, Necdet Yıldırım Sokak’ta bulunan Seramik Park’ın içinde yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’ne ulaşımda kolay. Engelsiz Kültür Merkezi ve Sanat Merkezi’ne gitmek isteyen vatandaşlar Yenikent’e giden tramvay ve diş hastanesi otobüs ve minibüs hatlarını kullanabilirler.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.