İlk Eğitim Ailede başlar

Eskişehir Tepebaşı bölgesinin başarılı eğitim kurumlarından Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek Ortaokulu tarafından, öğrenci velilerine yönelik “Aile Eğitimi Programı’ düzenlendi. Aile ve çocuğun sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel yönden gelişimini ele alan programda, Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin 5 ayrı biriminden 30 Öğretim görevlisi sunumuyla katıldı.

İlk Eğitim Ailede başlar
13 Şubat 2018 Salı 11:07

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Tepebaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün ortak katılımlarıyla düzenlenen Aile Eğitim Programı açılışında; çocuğun hayatı boyunca alması gereken eğitimin en önemli sürecinin, ailede başladığı mesajı verildi.  
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek Ortaokulu Müdürü Mustafa Yavuz, “Ebeveynler çocuklarının hayatta sahip oldukları ilk öğretmenleridir” dedi. Çocuğun sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel yönden gelişiminin ilk olarak ailede başladığına dikkati çeken Yavuz “Aile çocuğun başarısında ve olumlu davranışlar geliştirmesinde hayati rol oynamaktadır. Bu program ile ailelerin ebeveynlik becerilerini ve bilgilerini geliştirme, çocuk gelişimi ile ailelerin yaşadığı sorunlarla başa çıkabilme deneyimlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çocukların çeşitli özelliklerine ve gelişim dönemlerine ilişkin bilgi edinmek, onları anlamada, onlarla daha iyi iletişim kurmada ve zaman zaman yaşanan güçlüklerle başa çıkmada çok önemlidir” diye konuştu. Yavuz ayrıca; “Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, ESOGÜ Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, AÜ Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken, AÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı, Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Cavkaytar’a bizlere vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Program 23 Şubat 2018 Cuma gününe kadar devam edecek.  
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.