Esnaf ve vatandaştan bin 200 kişilik iftar

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesinde bulunan esnaf ve vatandaşlar, komşuları için bin 200 kişilik iftar yemeği düzenledi.

Esnaf ve vatandaştan bin 200 kişilik iftar
12 Haziran 2017 Pazartesi 10:39


Geçen yıl 500 kişilik yemekle başlatılan Emek Mahallesi Dilek Caddesi esnafının iftar yemeği bu yıl vatandaşların da katılımı ile gerçekleşti. Aralarında kıraathane işletmecisi, pastane işletmecisi, inşaatçı, müteahhit gibi orta ölçekli esnaftan oluşan yaklaşık 30 işyeri sahibi ve 30 vatandaşın bir araya gelerek verdiği iftarda bu yıl bin 200 kişi buluştu. Miraç Camii’nde verilen iftar yemeği öncesinde şehitler için Mevlid-i Şerif de okutuldu. Cami bahçesine ve sokağa kurulan masalarda bir arada oturan esnaf ve vatandaşlar, hep birlikte oruçlarını açarak örnek bir dayanışmaya imza attı.

"İftar programını geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz"
“Ramazan Paylaşmaktır” sloganı ile gerçekleşen organizasyon ile ilgili konuşan mahalle esnaflarından Fedai Köle, “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlemiştik. Bu sene hem düzenlenmesi için katkı verenlerle hem de mahallelinin iştiraki ile daha fazla katılım sağladık. Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız iftar programımızı bu ayın anlamına uygun şekilde gerçekleştirmeye çalıştık. Maddi destek vererek katılan esnaf ve vatandaşlarımıza, orucunu bizlerle açan müşteri ve mahallelimize teşekkür ediyoruz” dedi.

"Bizler de bu güzel ayda dayanışmanın örneği olarak iftarımızı tertip ettik"
Unlu mamuller işletmecisi Ersin Sarıkan ise, “Herkesin bütçesine göre katkı vererek bu anlamlı programın gerçekleşmesinde emeği var. Mahallemizde komşularımız bir yıl boyunca bizlerden alışveriş yapıyor. Bizler de bu güzel ayda dayanışmamızın örneği olarak iftarımızı tertip ettik. İnşallah gelecek yıllarda da daha fazla insanımıza ulaşırız. Eskişehir’de diğer esnaflarında aynı şekilde etkinliklerde bulunarak bu tabloyu yaşatmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.