ESKİŞEHİR YABAN HAYATI KUŞ GÖZLEM ETKİNLİĞİNDE ANLATILDI

Eskişehir Hayvanat Bahçesi tarafından Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında çocuklar ve velileriyle beraber kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi.

ESKİŞEHİR YABAN HAYATI  KUŞ GÖZLEM ETKİNLİĞİNDE ANLATILDI
21 Mayıs 2018 Pazartesi 10:02

       Sabah saatlerinde Eskişehir Hayvanat Bahçesi eğitim salonunda etkinliği yürütecek olan görevli personel tarafından alanda görülebilecek kuşlarla ilgili bilgi verilen çocuklar ve veliler, daha sonra kuş gözlemi için Sivrihisar’a doğru yola çıktılar. Öğlen saatlerinde alana giriş yapan gruba önce Türkiye’nin önemli sulak alanlarından birisi olan Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası tanıtıldı. Ardından dürbünler ve kamuflaj ekipmanlarıyla ilgili kısa bir bilgi verilerek alanda kuş gözlemine başlandı. Tüm alanda dolaşıp gözlem yapan çocuklar ve velilerin kuş gözlem etkinliği gözlem kulesinde noktalandı.

    Kuş gözlem etkinliği boyunca pelikan, sakarmeke, uzun bacak, saz delicesi, dere düdükçünü, angıt, macar ördeği, sumru, büyük ve küçük ak balıkçıl, kız kuşu, küçük karga, kuyrukkakan, tepeli toygar, tarla çintesi kuşları ve kış uykusundan uyanan gelengiler (Anadolu yer sincabı) gözlemlendi.

    Etkinliğin ardından fikirlerini belirten çocuklar ve velileri kuş gözlem etkinliğini çok beğendiklerini, kuşları görmekten dolayı mutluluk duyduklarını, ilk defa isimlerini duydukları ve gördükleri kuşlar olduğunu belirtirken etkinliği düzenleyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

    Eskişehir Hayvanat Bahçesi görevli personeli ve etkinlik rehberi, Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nın Türkiye için önemini belirterek, etkinliğin amacının çocuklara doğa ve yaban hayatını tanıtılıp öğretilmesi ve daha sonra korunma bilincinin aşılanmasının önemini dile getirerek alanda yaşayan hayvan türleri hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.