BÜYÜKŞEHİR’DEN OTİZMLİ BİREYLERE ORYANTİRİNG ETKİNLİĞİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylere özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN OTİZMLİ BİREYLERE ORYANTİRİNG ETKİNLİĞİ
16 Nisan 2018 Pazartesi 14:18

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği (OFDER) işbirliği ile otizmli bireylere oryantiring etkinliği düzenlendi. Otizm Farkındalık Haftası kapsamında 15 otizmli birey, 40 gönüllü üniversite öğrencisinin refakatinde Büyükşehir Belediyesi Bilim Kültür ve Sanat Parkı (Sazova)’nda belirlenen 10 hedefi bulmaya çalıştı. Parkta bulunan amfi tiyatrodan başlayan 1,5 km’lik etapta çift haneli hedeflerdeki geometrik şekilleri toplayan tüm katılımcılar amfi tiyatroya dönüp şekilleri belirlenen kutulara doğru biçimde yerleştirerek etabı bitirmeyi başardılar. Etkinlik sonunda madalyalarını Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi Fırat Canikli, OFDER Başkanı Talat Türeli ve Büyükşehir yetkililerinden alan katılımcılar daha sonra aileleri ile birlikte Sazova Parkını dolaştılar.

Etkinlik boyunca Masal Şatosu, Nuh’un Gemisi, Korsan Gemisi gibi yapıların önündeki hedeflere ulaştıklarında çok sevindikleri gözlenen otizmli bireylerin aileleri, çocuklarına bu sevinci yaşattıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.