BAŞKAN ATAÇ’A ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ ÖDÜLÜ

Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği'nin (TÜRYAK) “Örnek Kıdemli Vatandaş Ödülleri” İstanbul'da sahiplerini buldu. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

BAŞKAN ATAÇ’A ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ ÖDÜLÜ
03 Ekim 2017 Salı 12:20

2003 yılından bu yana meslek hayatlarındaki üstün başarıları, sosyal konulardaki duyarlılıkları, toplumun takdir ve sevgisini kazanmış örnek kişilikleri ve yaşama olan bağlılıkları dikkate alınarak her yıl Örnek Kıdemli Vatandaş seçimi yapan TÜRYAK, nesiller arası dayanışmayı arttırmayı amaçlıyor. 60 yaş üzerinde ve meslek hayatında örnek kişilik sergileyen 40 örnek kıdemli vatandaşa ödülleri takdim edilirken, ödül sahipleri büyükşehir belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve Dışişleri Bakanlığı tarafından seçiliyor.

Bu yıl gerçekleştirilen TÜRYAK 2017 Örnek Kıdemli Vatandaş Kongresi’nde ödülünü alarak bir konuşma yapan Başkan Ataç, kıdemli vatandaşların şehir hayatından kopmamaları, gelişen teknoloji ve gelişmelere ayak uydurabilmeleri, sağlıklı yaşayabilmeleri, sosyalleşme imkanlarının olması ve spor yapabilmeleri gibi imkanların sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Kıdemli vatandaşlara sağlanacak imkanlar konusunda yerel yönetimlere sorumluluk düştüğünün altını çizen Ataç, “Tepebaşı bölgesinde yer alan 7 adet deneyimli kafemiz var. Burada emekli, kıdemli vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebilecekleri, sosyalleşme imkanı buldukları ayrıca çeşitli etkinliklerden faydalanabileceği mekanlar oluşturduk. Belde Evleri; hem şehir merkezinde hem de kırsal bölgelerde yer alan Belde Evlerinde bilgisayar kursundan, el işine, bağlama kursuna kadar pek çok alanda kurslar düzenliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza yönelik kültür turları da gerçekleştiriyoruz. Başta kıdemli vatandaşlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve hayattan zevk almalarına yönelik pek çok alanda hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşlı vatandaşlara sağlanan sağlık imkanlarından da söz eden Başkan Ataç, “Sağlık alanında ise evde bakım hizmetlerimiz var. Sağlıklı Yaşlılar Bakım Evimiz ve zor bir hastalık olan alzheimer hastalarımız için de Alzheimer Bakım Merkezimiz var. Tüm vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşlılık geçirmeleri için örnek uygulamalarımıza devam edeceğiz. Dileğimiz; genci yaşlısı ile hoşgörülü, birbirini anlayan, uyum içerisinde yaşayan bir toplum oluşturmak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.