Afrin şehitleri anısına fidan dikildi

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, TÜLOMSAŞ çalışanlarınca Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 53 Mehmetçik anısına fidan dikildi

Afrin şehitleri anısına fidan dikildi
14 Nisan 2018 Cumartesi 14:27

Eskişehir'de, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) çalışanlarınca Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 53 Mehmetçik anısına fidanlar toprakla buluşturuldu. 

İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Zafer Koyuncu Atış Poligonu'nda düzenlenen etkinliğe, Emniyet Müdürü Engin Dinç, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, şirketin Elektrik Makineleri Fabrikası personeli, şehit yakınları ile öteki ilgililer katıldı.

Emniyet Müdürü Dinç, burada yaptığı konuşmada, Özel Harekat Şubesinde görevli bir timin Afrin'de, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ile teröristlere karşı birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Dinç, şehitler anısına düzenlenen etkinliğin önemli olduğunu vurgulayarak, "TÜLOMSAŞ'tan her şehidimize bir ağaç fikri gündeme gelince biz bunu şerefle kabul edeceğimizi söyledik. Bunun da en yakışacak yerinin özellikle atış poligonunun olduğu bölgede şehitlerimizin adını yaşatmak noktasında uygun olacağına karar verdik." diye konuştu.

Etkinliğin kendileri için ayrı bir anlamı bulunduğunu dile getiren Dinç, "Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde şehitlerimizi anmak, onlara dua etmek, onlar adına birer ağaç dikmek en azından gelecek kuşaklara onların hatırasını yaşatmak noktasında, onlara iletmek noktasında çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonra Allah bu milleti daha büyük belalardan muhafaza etsin. Allah ordumuzu ve polisimizi düşmanlara karşı daima muzaffer etsin." ifadesini kullandı. 

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı da kurumda görev yapan 3 kişi tarafından başlatılan kampanyaya tüm şirket çalışanlarının destek verdiğini belirtti.

Şirket çalışanlarının bu düşüncesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Avcı, şunları kaydetti: 

"Güvenlik güçlerimiz hem Afrin'de hem tarih boyunca dünyaya örnek olmuş, destan yazmış bir milletin evlatlarıyız. Biz, Afrin'deki şehit olan, destan yazan, dünyaya insanlık örneği gösteren, oradaki halkın mutluluğunu sağlayan güvenlik güçlerimize, ordumuza ve çok değerli özel harekatçı arkadaşlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerimizin acılarını paylaşıyoruz, her zaman yanındayız. Bize düşen ne olursa her zaman başımızın üstüne."

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından fidan dikimi yapıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.