YUNUS EMRE VE CEMAL İÇİN KARARI YÖNETİM VERECEK

Bahçeşehir Koleji’nin ısrarla istediği Yunusemre Sonsırma ve Cemal Nalga için son kararı Eskişehir Basket yönetimi verecek. Bonservisleri Eskişehir Basket’te bulanan oyuncular için önümüzdeki hafta karar verilecek.

YUNUS EMRE VE CEMAL İÇİN KARARI YÖNETİM VERECEK
13 Haziran 2017 Salı 14:24

Türkiye Basketbol Ligi’nde müthiş bir sezonu geride bırakan ve şampiyon olarak Süper Lig’e yükselen Eskişehir Basket’in oyuncularına talip olanlar oldukça fazla. TBL’de Acıbadem Üniversitesi’nin haklarını alan Bahçeşehir Koleji Yunusemre Sonsırma ve Cemal Nalga için girişimlerine başlamıştı.

Teklifler değerlendirilecek

Her iki oyuncu için kulübün kapısını çalan Bahçeşehir’e cevap önümüzdeki hafta verilecek. Eskişehir Basket yönetimi bonservisi elinde bulunan oyuncuların öncelikle takımda tutulmasını hedefliyor. Ancak kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi de ihmal etmeyecek olan yönetim teklifleri değerlendirecek.

Katkıları fazla oldu

Eskişehir Basket’in oyun kurucusu Yunusemre Sonsırma bu sezon 41 karşılaşmada forma giydi. Deneyimli oyuncu toplam 478 sayı atarken 179 asist yapmayı başardı. 34 top çalan Yunus 63 top kaybı yaptı. Bir diğer yıldız isim Cemal Nalga ise 39 maçta forma giyerken rakip potaya 312 sayı bıraktı. Takımın pivot oyuncusu toplam 322 ribaut aldı.

Cem Akdağ TED Koleji’nde

Basketbol Süper Ligi’nde kötü bir sezon geçiren ve küme düşen TED Ankara Kolejliler kan değişikliğine gitti. Ankara temsilcisi 3 yıl önce Eskişehir Basket’i çalıştıran Cem Akdağ ile sözleşme imzaladı. Beşiktaş, Galatasaray, Olin, Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol, görev yapan Cem Akdağ altyapı milli takımları ve Kadın Milli Takım koçluğunu da yaptı.

Recep Yalova’ya transfer oldu

Eskişehir altyapısından yetişen ve 2 sezon önce Eskişehir Basket’te de oynayan Eskişehirli Recep Solak’ın yeni takımı belli oldu. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom forması giyen Recep Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Yalova Group Belediyesi ile anlaşma sağladı. Solak son sezon 10.0 dakika, 4.2 sayı, 3.3 ribaund, 0.5 asist ortalaması ile oynamıştı.

Birinci artık direkt çıkacak

Türkiye Basketbol Ligi’nde statü değişiyor. Ligde iki yabancı statüsü devam edecek. Kulüplerden gelen istek doğrultusunda normal sezon birincisi direkt olarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek. Play-off çeyrek finali 2-9,3-8,4-7, 5-6 arasında oynanacak ve Play-Off’lar sonunda bir takım daha Süper Lig’e yükselme sevinci yaşayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.